TRAMP "Idem korak dalje"
EPA/DAVID MAXWELL

U saopštenju, Tramp je rekao da ohrabruje njegovo „trenutno objavljivanje“, ali je ponovio tvrdnju da je akcija federalnih agenata bila nepotrebna i politički motivisana.

„Ne samo da se neću protiviti objavljivanju dokumenata koji se odnose na neameričku, neopravdanu i nepotrebnu raciju i provalu u moj dom u Palm Biču, Florida, Mar-a-Lago, već idem korak dalje tako što ću ohrabrivati njihovo hitno izdavanje“, navodi se u Trampovom saopštenju.

Američko ministarstvo pravde uputilo je, ne tako uobičajan zahtev sudu na Floridi da otpečati nalog, a ako on bude odobren, to bi značilo da su ovi dokumenti dostupni javnosti, navodi BBC.

To bi moglo da potvrdi razlog pretresa Trampovog doma na Floridi u ponedeljak, što ministarstvo pravde još nije javno saopštilo.

Veruje se da je potraga FBI povezana sa istragom o tome da li je bivši predsednik uklonio poverljive zapise i osetljiv materijal iz Bele kuće, prenosi BBC.

Kako navodi Vašington post, pozivajući se na anonimne izvore, dokumenti koji se odnose na nuklearno oružje bili su među predmetima koje su agenti FBI tražili u Mar-a-Lagu.

Izvori nisu rekli novinama da li se radi o američkom oružju ili oružju neke druge države.

Ranije je državni tužilac Merik Garland saopštio da je lično odobrio nalog za pretres Trampovog imanja.

Komentari (0)

Loading