"BAJDEN KRIVAC ZBOG UKRAJINSKE KRIZE" Voditelj Foks njuza: Moskva je redovno upozoravala na crvene linije (VIDEO)
Foto: Printscreen

Karlson je u svojoj emisiji rekao da je politika aktuelnog šefa države, kao i potpredsednice Kamale Haris, izazvala odluku Moskve da pokrene specijalnu operaciju.

On je podsetio da su ruske vlasti nekoliko puta mogući ulazak Ukrajine u NATO, koji promovišu SAD, nazvale crvenom linijom.

- I nekoliko dana nakon što su Rusi to rekli 50. put zaredom, Kamala Haris je stigla na Minhensku bezbednosnu konferenciju i javno pozvala Ukrajinu da uđe u NATO. Ona je izgovorila reči koje je napisao je neko iz Stejt departmenta i tačno su znali šta rade kada su ovo pisali. Hteli su sukob sa Rusijom koji sada imamo. Uzgred, mi u svemu tome ništa ne dobijamo. Glavni američki gubici do sada su bila naša ekonomija, koja umire - naglasio je Karlson.

Istovremeno, novinar je primetio da mediji pokušavaju da sakriju od javnosti direktnu krivicu Bajdena zbog pokretanja ukrajinske krize.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je kao njen cilj naveo „zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Komentari (0)

Loading