NASTAVLJA SE RAZBIJANJE DŽIHADISTA Teroristi ID pretrpeli strahovite gubitke - Rusi i Sirijci im ne daju mira
Foto: Youtube/Printscreen/World Wide Video News

Najmanje 20 terorista Islamske Države (ISIS) ubijeno je kao rezultat nedavnih vojnih operacija Sirijske arapske armije i ruskih vazdušno-kosmičkih snaga u centralnom regionu Sirije, izvestio je "Al-Monitor".

Vojni zvaničnik plemenske milicije u savezu sa vladinim snagama u južnoj Raki rekao je za novine da su teroristi ubijeni na planini Bišri.

- Nastavljamo sa razbijanjem ID-a na planini Bišri, uporedo sa svakodnevnim vazdušnim bombardovanjem od strane ruskih aviona. ID je nedavno pretrpeo velike gubitke, do sada smo ubili preko 20 njihovih boraca i uništili nekoliko njihovih motocikala i vojnih vozila - rekao je izvor.

- Verujem da eliminisanje ID-a na planini Bišri nije lak zadatak. Za to je potrebna organizovana vojna kampanja i ogromne snage da zahvate područje kako ne bismo završili sa još jednom neuspelom misijom.

U međuvremenu, izvor medija blizak vladinim snagama rekao je za "Al-Monitor" da su ćelije ID-a izvele više od 20 napada na vojne položaje, kao i na vojna i civilna vozila na putevima koji vode ka Raki, Homsu, Hami i Deir ez Zoru tokom juna.

Najsmrtonosniji napad dogodio se 20. juna. Ubijeno je 14 sirijskih vojnika i civila kada su teroristi ID-a napali iz zasede autobus koji je putovao od Rake do Homsa.

Medijski izvor je dodao da su se ćelije ID-a fokusirale na planinu Bišri, koja se nalazi duž administrativne granice između Rake i Deir ez Zora. Prema izvoru, teroristička grupa drži stotine skrovišta u planinskom području.

Iako su nedavne sirijsko-ruske operacije u južnoj Raki nanele ozbiljne gubitke ID-u, one verovatno neće staviti tačku na pobunu terorističke grupe u centralnom regionu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading