OČEKUJE SE REAKCIJA ZAPADA Dodik ide u Moskvu na sastanak sa Lavrovom i Putinom, razgovaraće o jednoj važnoj temi
Foto: Printscreen/RTS

Deset dana nakon tog susreta najavljen je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

- Sa svih strana nas pritiskaju da se pridružimo sankcijama Rusiji i time pokažemo deo našeg entuzijazma. Odlučili smo da to ne radimo, jer znamo da će ova katastrofa proći i da ćemo morati da sarađujemo i da imamo dobre odnose sa Rusijom - rekao je Dodik danas u Šipovu.

Predstojeći sastanci

Dodik je dodao da su epilog predstojeći susreti sa Lavrovom u Srbiji, a potom i sa Putinom, te da veruje da će to izazvati određene reakcije na Zapadu.

On je istakao da je situacija u BiH danas podijeljenija nego ikada, ali je istakao da nema namjere da se kvare odnosi sa Zapadom, iako postoje svakodnevni pritisci te strane da se Rusiji uvedu sankcije.

- Moje je da vam obezbedim stabilnost. RS je danas stabilna, još jednom pokazuje da pored silnih napora ume da nađe odgovor i na unutrašnjem i spoljnom planu i da ostane stabilna - rekao je Dodik.

Milorad Dodik dobio je poziv da učestvuje na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gde bi trebalo da razgovara sa Putinom.

Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boraviće 6. i 7. juna u Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ovim je Dodik potvrdio ono što je odavno poznato, da je glavni ruski igrač na Balkanu, a bh. entitet RS prostor u kojem Moskva ima presudnu ulogu i utiče na političke odluke i procese.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading