TRAMPOVA PORUKA NAKON MASAKRA U TEKSASU: Ako ima para za Ukrajinu, onda ima i za škole
Tanjug

Tramp je, na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja (NRA) u Hjustonu, rekao da je potrebno olakšati načine smeštanja nasilnih i mentalno obolelih osoba u odgovarajuće ustanove.

Govoreći o unapređenju bezbednosti u školama, Tramp je naveo da bi svaka škola trebalo da ima samo jedan ulaz, jake ograde i detektore metala, kao i da bi u svakoj školi sve vreme trebalo da bude policajac ili naoružano obezbeđenje, javio je Rojters.

- To nije stvar novca. To je stvar volje. Ako SAD imaju da pošalju Ukrajini 40 milijardi dolara, mi možemo to da uradimo - poručio je Tramp.

Podsetimo, u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde u Teksasu u utorak ubijeno je 19 učenika i dve nastavnice, a više od desetoro dece je povređeno.

Napadač, osamnaestogodišnji Salvador Ramos je ubijen, a pre napada je pucao u svoju babu i na društvenim mrežama kačio fotografije sa oružjem i naveo šta će se desiti.

Predsednik SAD DŽozef Bajden apelovao je na Kongres, u kojem se republikanci već dugo protive donošenju ograničenja za nošenje vatrenog oružja, da se konačno suprotstavi oružanom lobiju i spreči nova stradanja u masovnim pucnjavama, preneo je RTS.

Sve najnovije informacije o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pronaći u BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading