SKANDAL U ŠKOLI U SLAVONSKOM BRODU Nacistički pozdrav maturanata, sa njima i profesorka (FOTO)
SBplus

Profesorka hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava.

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smeškom gleda sa strane takođe u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih pantalona.

Direktor te škole prof. Luka Mladinović za SBplus komentarisao je fotografiju.

"U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primetio sporne natpise"

"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopšte nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao.

Učenika je mnogo pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebala reagovati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost", rekao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lepi

26.05.2022 12:29

Sta ces ti utvrditi.Vaspitaju ih ovako od jaslica I on se Cudi.Svasta.To je normalno za vecini.🤭😡😡