SARAJEVO RUŠI BIH, A NAPADA SRPSKU Priključili se tužbi protiv Rusije
Foto: Printscreen/Youtube

Nakon izjava i tvrdnji da su se priključili sankcijama protiv Rusije, što je nemoguće bez saglasnosti predstavnika druga dva konstitutivna naroda, oni su otišli korak dalje. 

Na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva inostranih poslova Ukrajine našao se spisak od 42 države koje će se priključiti ukrajinskoj tužbi protiv Rusije pred Međunarodnim sudom pravde. 

"42 države su podržale Ukrajinu u tužbi protiv Rusije pred Međunarodnim sudom pravde i imaju nameru da se pridruže procesu...", piše na nalogu. 

SARAJEVO RUŠI BIH, A NAPADA SRPSKU Priključili se tužbi protiv Rusije

Printscreen

 

 

Šesta zemlja na spisku je Bosna i Hercegovina i to postavlja mnoga pitanja. 

Među tim pitanjima verovatno najvažnije je da li su se Bošnjaci konsultovali sa Srbima i Hrvatima pre nego što je neko od njih doneo odluku da javi Ukrajincima kako će se priključiti tužbi?

Ostaje da se vidi da li će i kako reagovati predstavnici Republike Srpske, ali i predstavnici Hrvata u zajedničkim institucijama. 

Ovakvi potezi jasno pokazuju da Sarajevu uopšte nije važna stabilnost BiH već da pokušavaju na svaki način da stvore unitarnu državu u kojoj bi prvo preglasali Srbe, kao što su uradili Hrvatima u BH Federaciji, a onda i etnički očistili pritiscima i na isti način na koji su to uradili u Sarajevu nakon građanskog rata u BiH.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading