GRAĐANI ŠOKIRANI Ovako nešto Nemačka još nije videla!
Foto: Printscreen

U nekim slučajevima neki trgovački lanci već poskupljuju ulja vlastite marke za 550 odsto, piše "Focus Online”, a prenosi Fenix Magazin. Prema pisanju Focusa, Aldi će ubuduće nuditi suncokretovo ulje za 4,99 eura po boci, što je razlika od 3,20 evra u odnosu na rasprodatu marku Bellasan.

Prema podacima koje ima "Focus Online”, ulje koje je još dostupno trenutno je 550 posto skuplje nego u januaru, prenosi Večernji list.

Budući da su suncokretovo i repičino ulje trenutno rasprodati ili gotovo rasprodati u mnogim trgovinama, mnogi trgovci mešovitom robom ograničavaju broj boca koje jedna osoba može da kupi.

Nemačka će pozajmiti dodatnih 40 milijardi evra - Alo.rs

Kupci očito panično kupuju u poslednjih nekoliko nedelja zbog straha od nestašica.

Kako prenosi "Focus Online”, stručnjaci iz industrije prehrane očekuju nastavak rasta cena, pa bi suncokretovo ulje uskoro moglo da košta koliko i puno skuplje maslinovo čija je prosečna cena po litri trenutno 6,50 evra.

Ali ne povećava cene samo Aldi, već i Rewe gde suncokretovo ulje marke Thomy košta 5,05 eura po litru.

Veliki broj trgovaca mešovitom robom podiže cene proizvodima, a prema njihovim najavama, poskupljenje hrane neće stati tako brzo.

ŠVAJCARSKA BLOKIRALA NEMAČKU Zontagcajtung: Sprečavaju isporuku naoružanja Ukrajini - Alo.rs

Kako je Business Insider već ranije pisao, mnogi su proizvodi poskupeli poslednjih meseci, i to ne samo od početka rata u Ukrajini. Poskupele su, na primer, zobene pahuljice: sredinom januara pakovanje od 500 grama još je koštalo 49 centi, ali sada u nekoliko trgovačkih lanaca košta deset centi više, što odgovara doplati od 20 posto, prenosi B92.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentarišu nastalu situaciju te pišu kako "ovako nešto Nemačka još nije videla”.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading