OPASNOST PORED MEĐUNARODNOG AUTOPUTA Ko vozi tamo, to radi na sopstvenu odgovornost, više niko nije siguran
Foto: Youtube/Printscreen

Ćelije terorističke grupe su upale na benzinsku pumpu koja se nalazi u gradu Rutba, na međunarodnom autoputu. ISIS je pokušao da opravda napad tvrdnjom da je benzinska pumpa u vlasništvu pripadnika iračkih Jedinica narodne mobilizacije. Međutim, pravi motiv napada terorističke grupe bila je pljačka.

Novinska agencija Amak objavila je nekoliko fotografija na kojima se vidi kako teroristi grupe pljačkaju benzinsku pumpu tokom napada. Teroristi su takođe zapalili tri kamiona, verovatno zato što nisu mogli da ih ukradu. Ćelije ISIS-a su veoma aktivne duž međunarodnog autoputa.

Ukrajina ostala bez jednog od ključnih trgovinskih partnera - Alo.rs

Dana 24. februara, teroristi su napravili zasedu za dva vozila iračke vojske u blizini oblasti na 20 i 40 kilometara istočno od Rutbe. Teroristi su 3. marta gađali položaj iračke vojske u blizini oblasti na 120 kilometara istočno od Rutbe. Napali su i dva oklopna vozila "hamvi" koja su prolazila autoputem. Teroristi su 19. marta napali inženjerijsku opremu iračke vojske kod Rutbe.

Ćelije ISIS-a očigledno pokušavaju da uspostave uporište u Rutbi i obližnjim oblastima duž međunarodnog autoputa.

Predsednik ruske Dume upozorio predsednika Ukrajinu - Alo.rs

Snage iračke vlade tek treba da preduzmu ozbiljne mere da obezbede međunarodni autoput. Nedostatak bilo kakve stvarne reakcije vladinih snaga verovatno će podstaći ćelije ISIS-a da razviju svoje operacije i prošire svoje prisustvo duž autoputa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading