"AKO SE NEŠTO DESI PUTINOVOM KUMU, ODGOVARAĆE ZELENSKI!" Predsednik ruske Dume upozorio Ukrajinu
Printscreen

Volodin je na "Telegramu" objavio fotografiju Medvedčuka u lisicama i naveo da su takve političke slobode u Ukrajini, ali SAD i EU ćute.

On je naglasio da je Medvedčuk poznat kao inicijator realizacije Minskih sporazuma u "normandijskom formatu" i da bi se danas teško dešavali tragični događaji da mu je sve to uspelo.

Volodin je dodao da se Medvedčuk zalagao za nezavisnu Ukrajinu i izgradnju vanblokovske države, "što je njegova glavna razlika u odnosu na Zelenskog, koji igra kako SAD sviraju", preneo je "Sputnjik"

"Upravo iz tog razloga Medvedčuka ne podržavaju Vašington i Brisel. A, Zelenski pokušava da ga predstavi kao izdajnika i stavlja mu lisice. Za njega je on konkurent broj jedan, to svi znaju. Ako se nešto desi Viktoru Medvedčuku, Zelenski će morati da odgovara", poručio je predsednik ruske Dume.

Služba bezbednosti Ukrajine objavila je juče da je uhapsila Medvedčuka prema nalogu Zelenskog. Kasnije je ukrajinski lider predložio Rusiji da razmeni političara za zarobljene Ukrajince.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka, te da poziva evropske političare da učine isto.

Ukrajinsko tužilaštvo je krajem februara saopštilo da je Medvedčuk nestao, a ranije je bilo saopšteno da je prvih dana ruske specijalne operacije Medvedčuk pobegao iz Kijeva u nepoznatom pravcu. 

Sve vesti o Ukrajini pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading