ZELENSKI: Rusija agresiju neće zaustaviti u Ukrajini!
Ukrainian Presidential Press Office via AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je meta ruske agresije cela Evropa i da je zaustavljanje invazije na Ukrajinu od suštinske važnosti za bezbednost svih demokratija.

On je u obraćanju rekao da Rusija ne namerava da agresija bude ograničena samo na Ukrajinu i da je "ceo evropski projekat meta za Rusiju".

Uništeno postrojenje za opasne materije u LNR - Alo.rs

"Zbog toga nije samo moralna obaveza svih demokratija, svih snaga Evrope da podrže želju Ukrajine za mirom. Ovo je zapravo strategija odbrane za svaku civilizovanu državu", rekao je on u obraćanju javnosti nakon što su Ukrajinci nastavili da beže iz istočnih delova zemlje.

RUsija otkrila tajna dokumenta Ukrajine - Alo.rs

Još jednom je pozvao na embargo ruskog gasa i nafte, koje je nazvao izvorima ruskog "samopouzdanja i nekažnjivosti".

"Sloboda nema vremena za čekanje. Kada tiranija započne agresiju na sve što štiti mir u Evropi, akcije moraju biti hitno preduzete", poručio je.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Balkan

10.04.2022 09:21

Da li su g. Zelenski i g. Bajeden u rodu? Naime ovu pricu je vec pricao g. Bajden, nije lepo ponavljati se i kititi tuzim recima. Nema potrebe da se plasite nece G. Putin na Evropu osim ako Evropa ne pocne da kuca na vrata Rusije a to vec dobrano radi slanjem oruzja. Ziveli

Zoran Ristić

10.04.2022 10:04

Ovaj lažni jevrejin a u stvari fašista priziva treći svetski rat i uništenje čovečanstva. Ovoga treba zaustaviti.

Dosta Rata

10.04.2022 11:04

Mora se Rusija brzo smiriti. Ili još teže sankcije da dobiju da budu zategnuti u sopstveni kajš, ili da ulaze druge zemlje da brane Ukrajinu, jer smo vazdušnom linijom samo 300km udaljeni. Dosta se Rusija raskokodakala a pogotovo za enormne gubitke koje ima a toliko kriju.

patriota

10.04.2022 14:05

Zeleni je prolup'o . On je postao veći fašista od svih fašista u Evropi.