HEMIJSKA KATAKLIZMA NAKON NOVOG NAPADA Eksplozija u skladištu opasnih materija na istoku Ukrajine (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Rezervoar za skladištenje opasnih materija uništen je u hemijskoj fabrici u gradu Rubežnoje u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), saopštili su u subotu lokalni zvaničnici i zvaničnici koje je postavio Kijev.

Eksplozija je nastala nekoliko dana nakon što se sličan incident dogodio u objektu usred tekućeg sukoba između Rusije i Ukrajine.

„Danas je još jednom dignut u vazduh rezervoar sa azotnom kiselinom na teritoriji hemijske fabrike Zarja u gradu Rubežnoe, što je dovelo do ispuštanja toksičnih materija u životnu sredinu“, navodi se u saopštenju milicije LNR, optužujući Ukrajinske nacionalističke jedinice koriste „terorističke taktike“ protiv civilnog stanovništva i uništavaju infrastrukturu.

Incident je potvrdio guverner Luganska Sergej Gajdaj koga je postavio Kijev.

Međutim, on je za eksploziju okrivio artiljerijsko granatiranje od strane „orkova“ – pogrdnog izraza koji se obično koristi u Ukrajini za opisivanje snaga republika Donbasa i ruske vojske.

„Azotna kiselina je opasna ako se udiše, proguta i dođe u kontakt sa kožom i sluzokožom. Kiselinske pare iritiraju respiratorni trakt“, rekao je Gaidai u objavi na Fejsbuku.

Na snimcima koji kruže internetom se vidi veliki oblak ružičaste pare koji izlazi sa lokacije nakon eksplozije.

Sve o ukrajinskom konfliktu pogledajte u našem blogu uživo OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading