"Da li vam je palo na pamet zašto Rusi nisu pregazili Ukrajinu?"
Profimedia

"Da li vam je palo na pamet da Rusija nije pregazila Ukrajinu zbog onoga što smo mi uradili? A zbog onoga što su uradili naši saveznici? Da li ste ikada razmišljali o tome?“, retorički je pitao Ostin poslanika Meta Geca u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma.

Ostin i drugi američki zvaničnici kažu da je američka podrška ukrajinskim snagama, zajedno sa snažnom voljom Ukrajine da se suprotstavi, osujetila planove Rusije da ostvari brzu pobedu u ratu koji je sada ušao u šestu nedelju.

General Majk Mili, predsednik Združenog načelnika štabova, rekao je da bi sukob u Ukrajini mogao da traje godinama.

"Mislim da je ovo sukob koji će trajati i mislim da će trajati godinama", rekao je Millei istom komitetu.

On je dodao da će "NATO, SAD, Ukrajina i drugi saveznici i partneri koji podržavaju Ukrajinu biti uključeni u ovo još neko vreme“. Na istoku Ukrajine separatisti se bore uz rusku podršku od 2014. godine, a u sukobu je poginulo oko 15.000 ljudi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Znamo

06.04.2022 10:14

Koliko god da traje rat u Ukrajinu,Ukrajina više nikada neće biti država u pređašnjim granicama,daj bože da ostane četvrtina u starim granicama,Nato je samo učinio medveđu uslugu toj državi,zavadio dva rođena brata,na krv i nož,isterao i jošće preko deset miliona stanovnika,i to najviše žene i decu,muškarci će izginuti i to je sigurno,zemlja će biti razrušena sto posto,onaj ostatak Ukrajine neće imati snage da se oporavi jer nema nikakve resurse,sva industrija je na jugoistoku,zapad neće hteti nit će im Rusi dozvoliti da ulažu u obnovi tog dela koji će se zvati Ukrajina,a oni koji su dirigovano iznutra radili na razbijanju Ukrajine uveliko su pobegli vani sa punim koferima novca i zlata,evo prvi je pobegao onaj tajkun koji je i vladao Ukrajinom,zatim ona budala bokser ,enoga u Bonu,sada je na redu Zelenski,ako i on nije pobegao,ali znamo sigurno da je porodicu smestio na svoje imanje u americi koje košta preko trideset miliona dolara,a odakle pare jednom glupom glumcu