HRVATSKI MINISTAR GRLIĆ RADMAN ZAVAPIO: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića
EPA/Fernando Villar

"Moram da pozovem gotovo svakog ministra i izvinjavam se, da govorim da nije službena politika vlade to što je rekao Milanović“, naglasio je šef hrvatske diplomatije.

Naveo je i da u Ukrajini navodno postoji inicijativa da hrvatskog predsednika proglase ''nepoželjnom osobom", prenosi Hina.


Ministar smatra da se radi o pokušaju "destabilizacije hrvatske vlasti“ koji je doneo "veliku štetu reputaciji“ u međunarodnoj zajednici.

Naglasio je kako Ukrajina nije prva država s kojom je Milanović uspeo da "posvađa“ Hrvatsku, jer su zbog njegovih izjava hrvatski ambasadori pozivani i u Bugarskoj, Austriji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.
 

EPA/FILIP SINGER

 

 

Milanović je u utorak poručio da Ukrajini nije mesto u NATO savezu, da je reč o jednoj od najkorumpiranijih zemalja na svetu, da je predsednik Viktor Janukovič 2014. zbačen vojnim pučem, kao i da je kriza na ukrajinsko-ruskim granicama posledica američke unutrašnje politike.

Usledila je oštra reakcija zvaničnog Kijeva, a izjava hrvatskog predsednika završila je u svetskim medijima, navodi Hina.

Milanović je takođe kazao da Hrvatska neće dati da njeni vojnici u okviru NATO ratuju ukoliko dođe do sukoba u Ukrajini.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading