PENTAGON NA KOLENIMA Rusija okončala američku vojnu hegemoniju!
Foto: Shutterstock

Glavni razlozi zbog kojih su SAD ostale iza Rusije, ali i Kine i Irana u toj oblasti, predstavlja nesposobnost američkih lovaca pete generacije da očuvaju liderstvo zbog tehničke nesavršenosti, kao i prodor Moskve u stvaranju PVO sistema S-400 i S-500 koji mogu da presreću i uništavaju većinu tipova protivničkih vojnih aviona, ako ne i sve, smatra autor članka.

„Najnovija vojna istraživanja pokazuju da će Americi biti potrebno najmanje 20 godina da izgrade novu generaciju lovaca klase 'F', a da ne govorimo o stotinama milijardi dolara, dok će Rusiji potrebno svega nekoliko godina za modernizaciju svog raketnog arsenala i desetine milijardi dolara“, navodi se u materijalu.

Autor skreće posebnu pažnju na razvoj ruskog arsenala hipersoničnih raketa. S tim u vezi, on kaže da je na njima budućnost vojno-industrijskog kompleksa.

Po njegovim rečima, ruske i kineske napredne supersonične rakete, posebno najnoviji modeli čija je brzina 10 puta veća od brzine zvuka, revolucionarne su u kontroli vazdušnog prostora i okončale su američku hegemoniju u vojnoj sferi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading