OTKRIVENO KAKO JE DŽONSON ORGIJAO TOKOM LOKDAUNA! Ljudima je naređivao da poštuje mere, a on organizovao žurke
Tanjug/Ap

Britanski premijer Boris Džonson, čija je zemlja mesecima bila u lokdaunu od početka pandemije koronavirusa, na čemu je lično on insistirao, suočen je s novim neugodnim otkrićima koja su podstakla optužbe da je žestoko kršio epidemiološke mere u maju 2020. godine organizujući žurku za čak 100 ljudi.

U pitanju je vreme kada je je u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo zabranjeno okupljanje, a sve je otkriveno zahvaljujući jednom mejlu koji je sada, skoro dve godine kasnije, procurio u javnost. U njemu je navedeno i kako je s premijerom bila njegova supruga Keri.   

Kako je objavila mreža ITV njuz, glavni lični advokat Borisa Džonsona Martin Rejnolds poslao je na dan proslave mejl na adrese stotinak ljudi u kojima ih poziva da "nakon neverovatno teškog perioda iskoriste lepo vreme i dođu na koktel zabavu". Rejnolds je, međutim, napomenuo kako se od gostiju očekuje da se pridržavaju svih epidmioloških mera i na žurki drže distncu. 

- Pridružite nam se u 18.00 sati i donesite sa sobom piće - piše na kraju poruke.

Odgovarajući na upit o tome da li je bio na zabavi, Džonson se samo nasmejao.

Potpredsednica laburističke opozicije Anđela Rejner pozvala je premijera da "kaže istinu", optuživši ga za "nepoštovanje" propisa.

- Dok se on zabavljao, radnici na prvoj liniji fronta izlagali su svoj život opasnosti - napisala je ona na Tviteru aludirajući na radnike u zdravstvu.

- Previše nas je izgubilo članove porodica sa kojima nismo mogli ni da se oprostimo kako treba - dodala je ona. 

Podsetimo, pre mesec dana je premijerova savetnica Alegra Straton podnela ostavku pošto je objavljen video-snimak na kom se šali na račun božićne zabave organizovane 2021. u Dauning stritu, kancelariji šefa vlade. Nakon toga je krajem decembra Gardijan objavio fotografiju na kojoj se vide premijer i njegovi saradnici kako na jednoj zabavi uživaju uz sir i vino u vrtu Dauning strita.

Iz kancelarije Borisa Džonsona su tada saopštili da je bila reč o poslovnom sastanku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading