NEĆE SAMO DEČAK DA ODGOVARA Roditelji pomahnitalog tinejdžera se terete za 4 ubistva iz nehata, a sina Tužilaštvo goni po 24 tačke optužnice
Foto: Youtube/Printscreen

Američki mediji su objavili da su roditelji optuženog školskog strelca iz Mičigena Itana Kramlija optuženi za ubistvo iz nehata u vezi sa incidentom. To je izjavila je u petak na konferenciji za novinare tužiteljka okruga Oakland Karen Mekdonald.

- Na osnovu informacija i dokaza koje sam dobila, danas najavljujem optužbe protiv roditelja ubice, Dženifer i Džejmsa Kramlija, rekla je Mekdonald.

Džejms i Dženifer Krambli optuženi su po četiri tačke za ubistvo iz nehata zbog njihove uloge u nabavci i odgovornosti za bezbedno skladištenje vatrenog oružja korišćenog u pucnjavi - saopštio je Mekdonald.

Petnaestogodišnjak je optužen kao odrasla osoba po 24 tačke, uključujući terorizam i ubistvo, nakon što je ubio četvoricu i ranio sedmoro drugih poluautomatskim pištoljem koji je uzeo nakon što mu ga je otac kupio samo nekoliko dana pre pucnjave. Itan je objavio fotografije vatrenog oružja na društvenim mrežama, na kojima je pištolj Sig Sauer kalibra 9 mm nazvao svojom "novom lepotom", rekla je Mekdonaldova. DŽenifer je takođe objavila post na društvenim mrežama nazvavši pištolj njegovim „novim božićnim poklonom - dodao je Mekdonald.

Bilo je i nekoliko incidenata u danima pre pucnjave koji su ukazivali na to da je Itan opasan i uznemiren, rekao je Mekdonald. Nastavnik je prijavio školskim zvaničnicima da je tinejdžer tokom časa tražio municiju na svom mobilnom telefonu, što je potom prijavljeno njegovim roditeljima. DŽenifer je potom poslala poruku Itanu u kojoj je navela „Nisam ljuta na tebe, moraš da naučiš da ne budeš uhvaćen - rekao je Mekdonald.

Ujutro posle pucnjave, Itanov učitelj je na svom stolu naišao na belešku koja je sadržala crtež pištolja i fraze poput „misli neće prestati, pomozi mi“ i „krv svuda“, rekao je Mekdonald. Takođe je sadržao prikaze ljudi koji su upucani, kao i emodži koji se smeju, dodala je.

Dženifer i Džejms su potom pozvani u školu na sastanak, gde im je pokazana poruka, ali su propustili da pitaju Itana da li ima pištolj sa sobom ili da pregledaju njegov ranac. Itan se potom normalno vratio u školu, gde je navodno pucao kasnije tog dana. Kada su vesti o pucnjavi objavljene u javnosti, Dženifer je Itanu poslala poruku „ne radi to“, rekao je Mekdonald. Džejms Krambli se takođe odvezao kući nakon što je čuo vesti o pucnjavi, posle čega je pozvao hitnu službu da prijavi da iz njegove kuće nedostaje pištolj i da veruje da bi njegov sin mogao biti ubica, dodao je Mekdonald. Pištolj je bio pohranjen u otključanoj fioci u spavaćoj sobi Džejmsa i Dženifer - primetila je Mekdonaldova.

Tužilac Mekdonald je državne zakone o oružju u Mičigenu nazvala "užasno neadekvatnim" i izrazila bes zbog tog događaja. Ubistvo iz nehata je najjača optužba za koju tužilaštvo veruje da se može dokazati na sudu - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading