PORODICA STRAHOVALA 18 DANA OD NAJGOREG SCENARIJA! Malena Kleo (4) ponovo u naručju roditelja, uhapšen i otmičar deteta (FOTO/VIDEO)
Western Australia Police

Četvorogodišnja devojčica iz Australije Kleo Smit, pronađena je tokom noći nakon 18 dana potrage. Devojčica, koja je oteta tokom kampovanja sa roditeljima, pronađena je u jednoj zaključanoj kući u Zapadnoj Australiji, a policija je privela muškarca (36) zbog sumnje da je povezan sa nestankom Kleo.

Malu Kleo, koji su mediji nazvali australijskom Medlin Meken, pronađena je u sredu oko 1 sat ujutru u zaključanoj kući u Karnavonu, gradiću koji se nalazi na oko sat vremena od izletišta gde je devojčica poslednji put bila viđena 16. oktobra, i svega sedam minuta od roditeljske kuće.

Policija je objavila snimak nakon što je Kleo spasena, na kojem se vidi kako policajci nose pospanu devojčicu, a potom je jedan od njih pita da li se oseća dobro. Malena je samo klimnula glavom, a inspektor joj je potom rekao da će je odvesti da vidi mamu i tatu.

Podsetimo, nestanak devojčice prijavila je majka Eli Smit. Ona je rekla da je dete nestalo iz šatora u kom je i ona bila, a porodica je 18 dana strahovala od najgoreg scenarija.

Policija je privela muškarca po imenu Teri Keli (36), a mediji su objavili njegove fotografije na kojima se vidi kako ima zavoje na glavi. Sumnja se da su muškarca pretukli zatvorenici dok je bio u pritvoru.

Zvaničnici još nisu saopštili motiv otmice devojčice, niti to kako su došli do kuće u kojoj je malecka bila.

Inspektori nisu želeli ni da saopšte koji ih je trag odveo do devojčice. Jedino što su rekli jeste da su dobili dojavu, te da su imali forenzičke dokaze, kao i da ih je jedan automobil, koji je uočen u blizini grada omogućio da pronađu nestalo dete.

Detektiv Blejn, koji je radio na slučaju, rekao je da je prva stvar koju je uradio kada je ugledao dete jeste da ga je pitao kako se zove. Nakon trećeg puta, devojčica je odgovorila: "Ja sam Kleo".

PORODICA STRAHOVALA 18 DANA OD NAJGOREG SCENARIJA! Malena Kleo (4) ponovo u naručju roditelja, uhapšen i otmičar deteta (FOTO/VIDEO)

Western Australia Police

 

Devojčica je odmah po pronalasku odvedena u bolnicu, gde su lekari proverili njeno zdravstveno stanje. Policija je objavila  fotografiju na kojoj se vidi kako Kleo leži sa lizalicom u bolničkom krevetu, nasmejana.

Privedeni Keli u trenutku pronalska devojčice nije bio u kući. Porodica ga nije poznavala od ranije, niti je registrovan kao seksualni prestupnik. Njega su navodno pretukli drugi zatvorenici po dolasku u pritvor, kada su čuli zbog čega je uhapšen.

Komšije privedenog Terija kažu da nisu ni slutili šta se događa. Sve je iznenadilo kada se policija tokom noći pojavila u njihovom kraju.

- Moji sestrići su otišli da vide šta se događa i videli su da policajci iznose devojčicu iz kuće - rekao je komšija, koji privedenog poznaje više od 10 godina.

Komšije kažu da je Teri bio usamljenik, koji nije mnogo pričao.

Jedan od njih je rekao da je Kelija video tri dana nakon što je prijavljen nestanak devojčice. Terija je, prema njihovim rečima, odgajala baka, koja je umrla pre više godina.

Komšije kažu da su pre neko veče čuli dečiji plač, ali da im ništa nije bilo sumnjivo. Navodno je policiji stigla dojava kada su komšije videle kako Teri kupuje pelene.

Isto tako svedoče da se poslednjih dana ponašao čudno, te da je znao samo brzo da uđe u automobil i odjuri.

PORODICA STRAHOVALA 18 DANA OD NAJGOREG SCENARIJA! Malena Kleo (4) ponovo u naručju roditelja, uhapšen i otmičar deteta (FOTO/VIDEO)

Western Australia Police

 

Porodica presrećna

Policija je saopštila da su nedugo, nakon što su pronašli devojčicu, o svemu obavestili roditelje. Majka je plakala prilikom susreta, a mala Kleo je odmah uzviknula: "mama", kada je ugledala Eli.

- Bilo je mnogo suza, zagrljaja i poljubaca - rekao je inspektor Vajld.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading