DVA DOBRA DRUGA Bajden zabrinut za Klintona: Broj belih krvnih zrnaca mu opada
EPA/Ken Cedeno

 

 

Bajden je dodao da još nije izvesno da li će to biti sutra ili nešto kasnije, preneo je Rojters.

Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su ranije danas njegovi lekari.

EPA/Caroline Brehman

 


Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju lekari veruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj CNN.

"On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu negu", saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Njegov portparol je objasnio da nakon dva dana lečenja, broj belih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

"Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsedničkim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući", naveo je u saopštenju Urenja.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima ili KOVID-19 infekcijom.

Klinton je bio predsednik SAD u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

Komentari (1)

Loading
Mučenik

17.10.2021 10:31

Svevišnji čini neoprostivu grešku što Klintona ne drže u bolnici do zadnjeg njegovog trenutka. Klintona treba da stignu kletve srpskih građana koje je nemilosrdno i zločinački bombardovao i uništavao 77 dana 1999. godine. Nema mu spasa, ima Boga, pravda jeste kasni, ali stiže zločinca. To sleduje i ostalih zločinaca!