NEREDI NA ULICAMA RIMA Na hiljade demonstranata maršira ulicama glavnog grada zbog "zelenih propusnica"
Tanjug/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Vakcinacioni sertifikat u Italiji, poznat kao "zelena propusnica", počinje da važi od 15. oktobra za državna i privatna preduzeća, podseća AP.

Demonstranti su održali bučan, ali odobren protest na Pjaca del Popolu, a posle napuštanja velikog trga došlo je do sukoba sa policijom, kada su prolazili kroz obližnji park Vila Borgeze i kroz Via Veneto, što se smatralo nedozvoljenom šetnjom.

Policija je uz pomoć štitova i pendreka blokirala demonstrante da prođu pored ulice koja je blizu kancelarije premijera Marija Dragog, ali se grupa probila i umalo stigla do premijerovog radnog mesta.

NEREDI NA ULICAMA RIMA Na hiljade demonstranata maršira ulicama glavnog grada zbog

Tanjug/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

 

Tada je policija upotrebila vodene topove, formirala liniju i odbila demonstrante da uđu u sedište italijanske vlade.

Državna televizija RAI je navela da je bilo najmanje 10.000 ljudi, dok organizatori tvrde da ih je bilo 100.000 na demonstracijama, a najmanje jedna osoba je povređena.Među demonstrantima su bili pripadnici ekstremno-desničarske grupe Forca nuova, izvestili su RAI i "Koreijere dela sera".

Danas je održano više protesta protiv "zelene propusnice" u Italiji, uključujući Milano i Trento.U Italiji je do danas 80 odsto osoba starih 12 godina i više revakcinisano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading