TRAMP BESAN Meni gase nalog, talibane puštaju da govore - To vam je Tviter!
Tanjug

Bivši predsedniK SAD Donald Tramp osudio je društvenu mrežu Tviter jer je, prema njegovim rečima, dozvolila talibanima da se oglašavaju, dok je njegov nalog ukinut.

"Sramota je kada pomislite da imate ubice i pljačkaše i diktatore i... neke bas jezive diktatore, države, i svima im je dozvoljeno da pričaju, ali predsednik SAD, iza koga stoji stotine miliona ljudi, skinut je sa mreže", rekao je Tramp za "Njuzmaks" u telefonskom intervjuu od srece uveče.

"Dejli mejl" prenosi da je portparolu talibana Zabihulahu Mudžahidu dozvoljeno da ažurira podatke o napretku islamista, opisujući kako su talibanske vojne jedinice osvojile Kabul.

Ostale platforme, poput Fejsbuka, ne dozvoljavaju komentare koji veličaju nasilje, a to se odnosi i na terorističku grupu kao što je talibanska, dodaje britanski list.

Ali, do srede uveče, Mudžahidov nalog na Tviteru bio je aktivan, sa više od 322.000 pratilaca.

Portparol Tvitera je rekao da se situacija u Avganistanu brzo menja i da ljudi u toj zemlji koriste Tviter kako bi zatražili pomoć.

"Prioritet Tvitera je bezbednost ljudi, ostajemo čvrsto posvećeni tome. Nastavićemo da sprovodimo pravila kompanije i da nadgledamo sadržaj koji možda krši pravila Tvitera, posebno pravila koja se tiču veličanja nasilja, manipulacija platformom i ''spamovanja''", naveo je portparol.

Tviter je trajno ukinuo Trampov nalog 8. januara, nakon nereda koje su izazvale njegove pristalice na Kapitolu 6. januara, a u tom trenutku imao je više od 80 miliona pratilaca.

Komentari (1)

Loading
sara

19.08.2021 10:00

Čudi me da Tramp ne zna ko stoji iza Tvitera, Facebooka i td.!!!!.