MIGRANTI PALE GRČKU Šokantni  snimci uznemirili javnost (VIDEO)
Printskrin

Stravični snimci gde se vidi kako migranti pale grčka ostrva uznemirili su javnost 2019.godine. Postavlja se pitanje da li sadašnja dešavanja u Grčkoj imaju neke veze sa šokantnim snimcima od pre dve godine.

- Naravno da ima, ovo su stvari koje ne prestaju, ovo je borba protiv pravoslavne Grčke i nekog drugog sveta. 10 dana pre Grčke, ovo je zadesilo Tursku. Požari su tamo izbili na više lokacija, koje su međusobno udaljene, gde se da zaključiti da je u pitanju sabotaža. Mnogi su optužili turske vlasti da nisu dobro reagovali na strašne požare i nisu prihvatili pomoć koja imje nuđena. Što se tiče Grčke, ona je na udaru onih koji ne žele da je vide kao takvu. Grčka je na toj ruti ka Evropi migrantske populacije, to je možda i njihov zadatak, da na toj svojoj ruti naprave takvu štetu - rekao je prof. Miroslav Bjegović sa Fakulteta za studije bezbednosti gostujući na TV Hepi.

Nemanja Starović, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, navodi da ne treba unapred presuđivati.

- Potrebno je da se utvrde relevantne činjenice. Ono što je neosporno je da su veoma visoke temperature, sve je suvo, što je pogodno za širenje požara. U Turskoj je izbilo simultano preko 100 požara, što odmah izaziva sumnju. Jedna frakcija radničke partije Kurdistana je preuzela odgovornost u nekom trenutku, nije to prvi put, prethodnih godina su teroristi radničke partije Kurdistana podmetali požare, to smo imali i u svojoj istoriji, setimo se ustaškog paljenja šuma - rekao je Starović gostujući na TV Hepi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Trig

13.08.2021 20:07

Zivotinje,sve do jedne,proterati iz Evrope.