STOTINE SELA I GRADOVA POKRIVENO DIMOM Požari zahvatili hektare u Rusiji
EPA

Zvaničnici hitne pomoći u irkutskoj oblasti u jugoistočnom Sibiru danas su saopštili da se dim od šumskih požara na severu i u susednoj Republici Sahi, poznatoj i kao Jakutija, nadvio nad 736 sela i devet gradova, prenosi AP.

U oblasti Krasnojarsk zapadno od Irkutska lokalni zvaničnici su danas potvrdili da je da je 944 naseljenih mesta obavijeno dimom od požara u Jakutiji, 75 više nego prethodnog dana.

STOTINE SELA I GRADOVA POKRIVENO DIMOM Požari zahvatili hektare u Rusiji

Printskrin

 

 

Prema zvaničnim podacima nadležnih ruskih službi od jutros ima 169 aktivnih požara koji su zahvatili 3,9 miliona hektara u Jakutiji, ogromnom regionu na severoistoku Sibira koji je ove godine najviše stradao od požara.

Lokalne vlasti evakuisale su danas 39 stanovnika jednog sela u Jakutiji, jer je požar bio udaljen svega 3 kilometra od kuća.

Za ovogodišnje pogoršanje situacije sa šumskim požarima stručnjaci krive odluku iz 2007. godine o raspuštanju savezne vazduhoplovne mreže za detekciju i suzbijanje požara.

Imovina ove vatrogasne izviđačke službe je dodeljena regionalnim vlastima, što su mnogi kritikovali predočavajući da će se tako značajno umanjiti sposobnosti nadležnih da brzo otkriju i suzbiju šumske požare.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading