TAJNA OPERACIJA PROTIV RUSIJE London spremio 4.000 vojnika za borbu!
EPA

Prema njegovim rečima, britanska specijalna vazdušna služba i specijalna brodska služba izvršavaće opasnije zadatke usmerene na suprotstavljanje državama. Komandant brigade će predvoditi „snage specijalne namene“ britanske mornaričke pešadije koje će pomagati specijalnim jedinicama boreći se protiv terorizma i obuzdavajući plaćenike širom sveta. Grupu će činiti 4.000 ljudi, izveštava „Tajms“.

„Ono što možemo da uradimo je da omogućimo specijalnim jedinicama da se fokusiraju na složenije, kompleksnije zadatke suprotstavljanja Rusiji i Kini. To zahteva znanje i iskustvo pravih stručnjaka, zato ćemo im dati više vremena i ljudstva kako bi se izborili sa njima (zadacima), a mi možemo izvršavati neke zadatke kao što su antiteroristička aktivnost na moru ili zajedničke operacije koje predstavljaju poteškoće i koje su praćene većim rizicima“, rekao je brigadir.


Pretpostavlja se da bi specijalne jedinice zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6 mogle da špijuniraju vojnike i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Prema izvorima u vojsci, specijalne jedinice se mogu pozabaviti i obukom pomorskih snaga zemalja u regionu Južnog kineskog mora kako bi se te države uspešnije štitile od Kine.
 

Komentari (0)

Loading