AMERIKA SPREMA NOVO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE RUSIJI Samo traže pravi povod kako bi napravili problem
EPA/ Samuel Corum

 

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da traže nove povode kako bi uvele sankcije Rusiji, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov u intervjuu listu "Međunarodni život".

- Inercija ove politike, sankcioni pritisak koji vrši, nadmašuje bilo koji drugi segment američke spoljne politike. Prema Rusiji je aktuelno više od 95 sankcionih ciklusa u različitim oblicima. Politika sankcija, koja je u osnovi američke spoljne politike, vidi se u mnogim drugim oblastima. Oni ne mogu da je se tek tako odreknu čak i kada shvate koliko je uzaludna, beskorisna i neefikasna. Oni će tražiti povode kada i pod kojim uslovima će nešto uraditi - izjavio je Rjabkov.

Diplomata je naveo da je "iscrpnost i besmislenost ove politike sve očiglednija čak i za one koji formulišu preporuke za politiku Vašingtona prema Rusiji".

Ranije, 1. jula, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije se sastao sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom sa kojim je razmotrio rad ambasada obe države. Salivan je nakon sastanka izjavio da strane računaju na dalju saradnju i dodao da je to bio "pozitivan sastanak".

Podsetimo, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov je 20. juna naveo da izjava Amerike o mogućim novim sankcijama Rusiji nije signal koji je Moskva očekivala posle samita predsednika Rusije i SAD 16. juna u Ženevi. On je podvukao da u slučaju sličnih koraka Vašingtona ne treba očekivati stabilizaciju odnosa između država.

Istog dana je o planovima da se uvedu nove sankcije zbog gasovoda "Severni tok 2" pričao i savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan. On je saopštio o spremnosti američkog lidera da uvodi na svakih 90 dana sankcije protiv ruskih organizacija koje učestvuju u izgradnji gasovoda. Salivan je objavio još jedan paket sankcija protiv Rusije koje se ne odnose na "Severni tok 2".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sasa

06.07.2021 17:01

Svuda su ameri vodili ratove.Kuvajt,libija,iran,irak,Sirija,Avganistan.......Mnoge drzave nisu hteli da budu poslusni amerima i morali su biti kaznjeni kao i mi.Zgazeni.Ameri su hteli da imaju svoje trziste,industrije visokih tehnologija,Ameri su hteli svojuekonomiju,privredne grane,farmacijske labaratorije.Bioehnologije......Amerisu napali bili keniju,japan ,hirosimu,nagasaki.....Koreju.U juznoj koreji ameri su ubili 1oo.oo civila,Napali su bili indokinukoja je bogata.Napali su Cile Ubili su CEGE VARU,bRAZIL JE NAJBOGATIJA NA SVETU.U Sri Lanci ,NA DESETINE MILIONA .ljudi zivi u kolibama,Za vreme Katrera je ubijeno 1o,ooo civila,za vreme regana 13,ooo.Sejali su smrt poGvatemali,Panami,U kuvajtu ubijeno 7oo.ooo civila.Irak je bio bombardovan zbog naftnih polja.Izrael ima hemijska i bioloska oruzja,oko 2oo komada.Ameri su trgovci drogom.jer je Busu trebale pare da zaustave Ruse,Rat protiv americke drogeje maska za vojne intervencije.Broj umrlih godisnje od droge americke je 3oo.ooo imaju ameri placene ubice,mafiju,heroinski reket,Lokacije americke droge su Laos,Tajland.Rat je mir.Sloboda je ropstvo,Neznanje je snaga.Zar nije genocid to sto su ameri sirom sveta ubijali civile,a nas optuzili da smo genocidni narod.

sNEZA

06.07.2021 17:14

zNAMO DA JE BAJDEN SENILAN DEMENTAN PADAVICAR KOJEG MAMICA VODI ZA RUKU DOK PROLAZI PREKO PESACKOG PRELAZA.aLI DA SE CICA BAJDEN DROGIRA NISMO ZNALI .DO DUSE TAKO JE VASPITAO SVOG SINA.nECE SLJIVA DA PADNE ISPOD KRUSKE NEGO ISPOD SLJIVE.aJDE BAJDENE SAMO TI ZAPRETI rUSIJI I pUTINU,BRZE CES SE VRATITI NEGO STO CES DOCI,POLOMICES TE TVOJE VESTACKE ZUBE,JEDNOM NOGOM SU U GROBU.tI CES DA NAPADNES cARSKU pRAVOSLAVNU rUSIJU.I cARA cELE RUSIJE I CELOG SVETA pUTINA.dA MOZDA TI BAJDENE NISI CAR SVETA.rUS CE TI RECI NJET.