UZBUNA U ŠPANIJI Pronađeno telo devojčice, svi tragaju za njenom sestrom!
EPA

Forenzičari su potvrdili da telo pronađeno u torbi i vezano za sidro na dubini od oko 1.000 metara pripada šestogodišnjoj Oliviji, starijoj od dve sestre.

Još jedna slična torba, koja je bila prazna, pronađena je u blizini specijalnog okeanografskog istraživackog broda koji pomaže u potrazi, saopštila je španska Civilna garda, dodajući da je potraga za jednogodišnjom Anom i njihovim ocem Tomasom Himenom još uvek u toku.

Zvaničnici nacionalne i regionalne vlade osudili su u petak Olivijinu smrt i izrazili su podršku majci devojčica Beatris Cimerman.

- Ne mogu da zamislim bol majke male Ane i Olivije. Šaljem moj zagrljaj, moju ljubav i ljubav cele moje porodice, koja danas saoseća sa Beatris i njenim najmilijima - napisao je u tvitu španski premijer Pedro Sančez.

Organizacije za ženska prava pozvale su da se danas održe protesti širom Španije protiv nedavnog porasta nasilja nad ženama i čestog korišćenja dece kao sredstva za nanošenje štete.

Himeno i devojčice nestali su 27. aprila na Tenerifima, najvećem ostrvu Kanarskog arhipelaga u blizini zapadne Afrike.

Njihova majka, koja se razvela od oca devojčica, tvrdila je da joj je rekao da ih više nikada neće videti.

Istražitelji su najpre započeli potragu na kopnu i moru, ali su je kasnije suzili na vode pored Tenerifa nakon što je Himenoov čamac pronađen prazan kako pluta morem.

Interpol se takođe priključio potrazi, objavljujući fotografije dve devojčice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading