NAKON ŽESTOKIH REAKCIJA Skinute izraelske zastave sa austrijskih državnih institucija!
EPA

Izraelske zastave, postavljene na zgrade institucija u Austriji u znak solidarnosti s Izraelom, uklonjene su zbog žestokih reakcija javnosti.

Izraelske zastave, koje su prethodnih dana postavljene na zgradama Vlade i Ministarstva spoljnih poslova, spuštene su bez bilo kakvog pojašnjenja.

Tvrdeći da je takav postupak u suprotnosti s načelom neutralnosti, brojne nevladine organizacije, udruženja, akademski radnici i političari reagovali su snažno na otvorenu podršku premijera Sebastijana Kurca jednoj od zaraćenih strana u bliskoistočnom regionu podizanjem izraelske zastave na zgradu Vlade. Kurc je 14. maja objavio na Tviteru da je izraelska zastava postavljena na zgradu Vlade u znak solidarnosti s Izraelom.

Izrael od 10. maja iz vazduha i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze porastao je na 213. Među poginulima se nalazi i 61 dete, 36 žena, dok je 1.442 ljudi ranjeno tokom izraelske ofanzive.

Uprkos reakcijama iz sveta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojoj živi oko dva miliona stanovnika. Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading