IZRAEL BACIO FOSFORNU BOMBU NA GAZU Zabranjeno oružje od kog se topi ljudsko meso!
Tanjug/AP photo/Khalil Hamra

Na snimku objavljenom na Tviteru vide se dva dima na mestu napada, crni i beli, za koji korisnik te društvene mreže koji je objavio snimak tvrdi da je dokaz da je Izrael bacio fosfornu bombu, koja je zabranjena Ženevskom konvencijom iz 1980. godine. Autentičnost snimka i tvrdnja o toj vrsti bombe nije potvrđena.

 

 

Među svim zapaljivim materijama koje se koriste u zapaljivoj municiji, beli fosfor zauzima posebno mesto. To se dešava zbog njegovih jedinstvenih hemijskih svojstava i pre svega zbog temperature sagorevanja, koja dostiže 800-1000 stepeni celzijusa.

Drugi važan faktor je sposobnost ove materije da se spontano zapali prilikom interakcije sa kiseonikom u vazduhu. Izgarajući, beli fosfor oslobađa gusti otrovni dim, koji takođe izaziva opekotine unutrašnjih disajnih puteva i trovanje tela.

Doza od 0,05 do 0,1 g je pogubna za ljude i u zavisnosti od njene količine, od nje se ljudima topi meso.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

17.05.2021 12:47

Isto kao što su nas bombardovali osiromašenim uraniumom, tako i Izrael uz podršku Amerike, osilio se i radi isto, i ako su za razliku od izraelaca , palestinci starosedeoci na toj teritoriji!!!. Staršno, nedužan narod strada!!!.