JOŠ 10 DANA JE OSTALO DO POČETKA Beogradski maraton kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo
Masanori Jošida

 

Najveća trkačka manifestacija u našoj zemlji, Beogradski maraton, u njegovom 35. izdanju ove godine ima dodatni značaj - biće kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo u master kategorijama 2023. u okviru World Marathon Majors serije, kojoj pripadaju najveći svetski maratoni u Njujorku, Čikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju. To je pokazatelj vrhunskog kvaliteta Beogradskog maratona, ali i dodatni podstrek za sve u organizacionom timu da što bolje pripreme predstojeće jubilarno izdanje, koje će se ove godine održati na Međunarodni dan porodice (15. maj) i pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“.

Beogradski maraton, najmasovniji i najznačajniji tradicionalni sportski događaj kod nas, podsećamo, još 2003. godine je odlukom Skupštine grada Beograda proglašen za događaj od posebnog značaja za glavni grad Srbije.

Čak 50.000 učesnika je bilo 1994. godine

JOŠ 10 DANA JE OSTALO DO POČETKA Beogradski maraton kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo

Beogradski maraton

 

Broj učesnika na svim takmičenjima pod okriljem Beogradskog maratona dosad (maraton, polumaraton, trka zadovoljstva, dečji maraton) premašuje 1,1 milion ljudi. A najviše učesnika na maratonu je bilo 2019. godine, kada je 8.000 maratonaca krenulo s cilja. Računajući i Trku zadovoljstva, rekord drži 1994. Tada je čak 50.000 trkača bilo deo spektakla zvanog Beogradski maraton.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading