Hong Kong, demonstracije
AP Photo/Kin Cheung, File
Hong Kong, demonstracije

AP Photo/Kin Cheung, File

Hong Kong, demonstracije, Foto: AP Photo/Kin Cheung, File

Organizatori teniskog WTA turnira u Hong Kongu su u petak zbog protesta koji traju već mesecima odlučili da otkažu održavanje turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

"U svetlu trenutnih događaja morali smo otkazati turnir. U dogovoru s našim glavnim sponzorima odlučili smo da je bolje otkazati održavanje turnira", objavili su organizatori.

Otvoreno prvenstvo Hong Konga trebalo se održavati od 5. do 13. oktobra i svojim prethodnim izdanjima znalo je okupiti velika teniska imena poput Venus Vilijams, Anđelik Kerber i Karolina Voznijacki.

Turnir se igra u parku Viktorija, jednom od glavnih mesta održavanja protesta koji traju već tri meseca i na kojima se do sada okupilo milion demonstranata.

Jelena Janković snimljena na kupanju! Ove slike ostaviće vas bez daha!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 13.09.2019. 10:42 Od teniskih turnira Jelena je tokom karijere zaradila nešto više od 19 miliona dolara. Jelena Janković na plaži, Foto: Instagram screenshot Teniserka Jelena Janković već dugo nije prisutna na teniskim terenima, ali je zato aktivna na društvenim mrežama.

Protesti u Hong Kongu su počeli u junu zbog kontroverznog zakonskog nacrta o izručenju Kini. U međuvremenu je zakonski predlog povučen, ali su se protesti nastavili i prerasli u sukobe sa policijama.

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"