Novak Đoković i Mats Vilander
youtube/Djokernole
Novak Đoković i Mats Vilander

youtube/Djokernole

Novak Đoković i Mats Vilander, Foto: youtube/Djokernole

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je u razgovoru sa Mats Vilanderom otkrio da se veoma raduje povratku tenisa!

Deluje da se srpski teniser predomislio kada je u pitanju US Open:

"Mislim da je mnogo ljudi bilo skeptično kada je u pitanju US Open, uzevši u obzir kroz šta Amerika prolazi tokom pandemije. Mnogo ljudi, uključujući i mene, je bilo skeptično povodom toga da li će se turnir održati ili ne. Veoma smo srećni što će se održati, a veoma je važno da omogućimo šansu, omogućimo poslove i šansu za sve da se takmiče! Jer na kraju dana, to mi radimo! Kao teniski profesionalac mi volimo ovaj sport, imamo strasti zbog njega. Nedostaje nam takmičenje i putovanja, na kraju dana nedostaje nam da budemo na ATP turu! Mislim da su ovo pozitivne vesit!"dodao je Novak!

Novak Đoković, US Open 2019

EPA - EFE, John G. Mabanglo

Novak Đoković, US Open 2019, Foto: EPA - EFE, John G. Mabanglo

Potom se osvrnuo i na bezbednost:

"Očigledno regulacije i mere su veoma striktne, moram to da kažem. Sa karantinom i sa nekim igračima, pogotovo iz Južne Amerike, nisu u stanju da izađi iz njihovih zemalja i da dođu u Njujork! Nadam se da će se to promeniti, ATP i USTA rade na tome! Najgori scenario je da ostane ovako, ali još uvek ima vremena!" - smatra Novak koji je dodao:

"Nadam se da će svaki igrač koji učestvuje, izabran od strane rankinga i koji zaslužuje da igra na US Openu, da će imati jednaku šansu da putuje i da se takmiči sa svima! To je veoma, veoma važno zato što je to temelj ATP i fondacija internacionalnog tenisa! Mi ćemo kolektivno da se postaramo da je to prioritet. Nadam se da će  u sledeća dva meseca te restrikcije biti ublažene i da ćemo imati odličan turnir!"

Dotakao se Đoković i Rolan Garosa, a veoma je uzbuđen zbog sezone na šljaci:

"Rolan Garos je promenio datum i srećan sam što su uspeli to da urade jer razumem koliko je teško i kakvi izazovi stoje oko organizovanja turnira!" - rekao je Đoković koji je oduševljen zbog jedne stvari: 

"Sjajno je što imamo krov, očigledno, na 'Filip Šatrijeu' ove godine, to su pozitivne stvari kojima se radujem. To je jedan od najvažnijih i najlepših turnira na svetu, uvek uživam da igram tamo i jedva čekam da se vratim!" - rekao je Đoković! 

PROČITAJTE JOŠ:

Dotakao se Đoković i kritika sa zapada:

"Znam da je bilo kritika, pogotovo sa zapada:'Zašto imamo publiku, zašto nema socijalnog distanciranja?'. Znate, teško je objasniti ljudima kakva je situacija, Veoma je različito u Americi i Britaniji, nego što je u Srbiji i okolnim zemaljama. Očigledno od prvog dana organizovanja "Adria Tour-a" pratili smo sva pravila i mere koje su propisane od Vlade i javnog zdravstva" - rekao je Đoković koji je veoma zadovoljan kako je protekao turnir u Beogradu:

"Zahvalan sam svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji u ovom kratkom periodu. Potrebno vam je tri do šest meseci kako biste organizovali sve. Mi smo to uradili za četiri nedelje! Zato je veliki uspeh! Zbog toga kako se Srbija nosila sa koronavirusom, rođen je turnir "Adria Tour", bilo je fenomenalno!" 

Novak je otkrio pravi razlog njegovih suza u Beogradu:

"Bio sam veoma emocijalan na svom poslednjem meču protiv Zvereva. Poslednjih deset minuta mečča sam plakao na terenu. Setio sam se svojih dana kad sam bio mlađi, dana kada sam odrastao na tim terenima. Setio sam se svog prvog trenera. Jelena Genčić je preminula pre osam godina, sećam se svega! Bilo je prelepo da igram u Beogradu pred srpskom publikom kao najbolji teniser sveta, da vidim pune tribine i da slavimo sport, da slavimo tenis, da sve ovo radimo iz dobrog razloga! Pun sam pozitivne emocije i radosti!" - zaključio je Đoković!

PREDLAŽEMO VAM: