Karolina Voznjacki
EPA-EFE/LUKAS COCH
Karolina Voznjacki

AP Kin Cheung

Karolina Voznjacki, Foto: AP Kin Cheung

Sada je za časopis "People" rekla da se bori sa teškom bolešću, ona je iznenadila sve kada je pre godinu dana priznala da boluje od reumatoidnog artritisa, teške autoimune bolesti.

Sve je počelo kada je shvatila da se oseća umornije nego što je to bilo uobičajno, smatrala je da je previše trenirala sve dok jednog jutra nije mogla da ustane iz kreveta!

 

"Jedan dan sam se probudila, nakon meča koji je trajao tri i po sata, i nisam mogla da ustanem iz kreveta. Nisam mogla da se pomerim pa sam shvatila da nešto nije uredu" - rekla je osvajačica Australian opena!

Odmah je otišla kod raznih doktora, ali niko nije znao u čemu je bio problem!

 

"Nakon što su mi uradili ispitivanja, pokazalo se da imam autoimunu bolest, sumnjali su na lupus. Nakon dodatnih pretraga ispalo je da se radi o reumatoidnom artritisu. Bila sam u šoku, ali istovremeno i srećna što napokon znam šta mi je i mogu da počnem da radim na tome da mi bude bolje" - otkrila je Karolina.

Karolina je trenutno 37. teniserka sveta, njen najveći uspeh je bilo osvajanje Australian opena 2018. godine, bila je prva na svetu 2010. godine! Osvojila je 34 WTA i 4 ITF titule! Jednom je trijumfovala i na Završnom Mastersu u Londonu 2017. godine!