Novak Đoković u Monte Karlu
EPA - EFE, Sebastian Nogier
Novak Đoković u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Novak Đoković u četvrtak igra meč trećeg kola protiv Žeremija Šardija, a ulogu trenera preuzeće brat Marko.

Pročitajte još:

ZVEZDE U PUBLICI! Nadal isprašio Kanađanina pred VIP facama! "Zlatna lopta" Modrić i Ramos su navijali za njega! (VIDEO)

NOVAK DOBIO RIVALA U OSMINI FINALA Francuz šokirao 25. tenisera sveta i zakazao duel sa Đokovićem!

SENZACIJA! SRBIN ODJAVIO TENISKOG DIVA! Đere izbacio Del Potra! Prvo spasio meč loptu, pa DOTUKAO ARGENTINCA!

To znači da Marijan Vajda, čiji je povratak najavio veliki uspon Đokovića prošle godine, neće biti na turniru u Madridu, a kako je najbolji teniser sveta objasnio, u pitanju su porodične obaveze slovačkog trenera koje ga sprečavaju da bude uz Novaka.

- Vajdi nije lako da putuje stalno, jer ima porodicu. Moram da imam nekoga drugoga iz sebe, shvatio sam da bi najbolje bilo da to bude moj brat Marko. Ranije smo trenirali zajedno, igrali smo dubl - objasnio je Novak.

On je dodao da je odlučio da ulogu trenera preuzme upravo brat, ne precizirajući da li je to opcija samo za Madrid ili za ubuduće. Njih dvojica su nedavno igrali dubl u Monte Karlu.

- Drago mi je što je član porodice sa mnom, posebno jer mi je to brat. Marko je počeo da radi kao trener, shvatio sam da bi mogao da preuzme tu ulogu - zaključio je Đoković.

Istina, Vajda je bio sa Novakom prethodne dve nedelje u Marbelji, u teniskoj akademiji Pepea Imaza, gde je spremao svog pulena za španski masters, ali ostaje nejasno da li će Slovak i dalje biti Đokovićev prvi trener ili Marko...

Jedna od tema kojih se Nole dotakao je i Sten Vavrinka, koji je bio protiv Novakove ideje o smeni Krisa Kermoda, predsednika ATP, a onda su njih dvojica sparingovali nedavno.

- Nas dvojica smo razgovarali o svemu. Dopada mi se što Sten želi da bude uključen i to nešto podstičem kod svakog igrača. Ipak, nije mi se dopalo što je mišljenje prvo izneo u javnost, a nije razgovarao sa članovima Saveta - rekao je Novak.