Dominik Tim
EPA-EFE/JUSTIN LANE
Dominik Tim

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Dominik Tim, Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

* US Open igra se za nagradni fond od 42.860.000 dolara

* Đoković je prvi nosilac turnira

* Nik Kirjos se izborio za poslednje mesto u drugom kolu

Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u utorak u prvom kolu US Opena, u duelu sa Nemcem Sedrik-Marselom Štebeom sa 6:3, 4:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Nemac, 256. (Filip je 52.) teniser sveta, se u sledećoj rundi sastaje sa Marinom Čilićem iz Hrvatske.

Sa turnira su ispali osmi, deseti, četvrti i deveti nosioci, Stefanos Cicipas, Roberto Bautista Agut, Dominik Tim i Karen Hačanov

"Federeru zvoni u glavi, Nadalu otvoren žreb, ali Novak osvaja US Open!"

AUTOR: alo.rs/Dejan Boškov DATUM I VREME: 27.08.2019. 16:51 O "velikoj trojci", US Openu i mnogim drugim stvarima! Eurosport, Foto: Alo!/Dejan Boškov Osam predstavnika u žrebu na US Openu sa tendecijom da sledeće sezone bude više. Idealan razlog da se u Beogradu okupe tensiski eksperti iz Srbije i da u organizaciji "Eurosporta" bude održan panel povodom početka US Opena.

Svi oni su u polovini žreba u kojem se nalazi Rafael Nadal, tako da se može reći da je Špancu već na startu prilično pročišćen put do same završnice turnira.

Italijanski teniser Tomas Fabijano napravio je novo iznenađenje u prvom kolu Grend slema, pošto je eliminisao četvrtog nosioca Dominika Tima.

Od finaliste Rolan Garosa i četvrtog tenisera sveta, Austrijanca Dominika Tima bio je bolji Italijan Tomas Fabijano, 87. na svetskoj rang listi, sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:2, posle dva sata i 23 minuta!

Pre mesec dana na Vimbldonu, Fabijano je savladao Stefanosa Cicipasa, a sada je "uzeo skalp" i četvrtom nosiocu u Njujorku.

Na turniru nema više ni polufinaliste Vimbldona, Španca Roberta Bautiste Aguta koji je u pet setova poražen od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, sa 3:6, 6:1, 6:4, 3:6, 6:3.

Nije lako biti dobar sa najvećim rivalima, Đoković iskreno progovorio o odnosu sa Federerom!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 26.08.2019. 08:15 Počinje US Open! Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner, Foto: twitter/RadioSportChile * Danas počinje US Open! * Đoković je prvi nosioc * Duel sa Federerom je moguć tek u polufinalu US Opena Najbolji teniser sveta kreće u odbranu titule osvojene prošle godine protiv Huan Martina Del Potra, a prvi na megdan će mu biti Španac Roberto Karbaljes Baena, koji je 76.

Rus Andrej Rubljov je nastavio sa odličnim igrama iz Sinsinatija i u Njujorku, bio je bolji od Stefanosa Cicipasa, 6:4, 6:7 (5), 7:6 (7), 7:5, a na kraju, kofere je morao da spakuje i Rus Karen Hačanov, deveti nosilac Izgubio je od Vaseka Pospišila iz Kanade sa 4:6, 7:5, 7:5, 4:6, 6:3.

Od igrača iz Top 10 na ATP listi, "sreću" da prođe imao je jedino Aleksander Zverev,  sa Moldavcem Raduom Albotom morao je da igra pet setova, a na kraju je slavio sa 6:1, 6:3, 3:6, 4:6, 6:2.

Rafael Nadal

EPA-EFE/JASON SZENES

Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Nadalu je bilo potrebno svega dva sata da ubeldljivo i lako pobedi Australijanca Džona Milmana, 6:3, 6:2, 6:2.

Nijednog momenta se nije dovodila u pitanje njegova pobeda nad Milmanom.

Rafa u drugom kolu turnira igra protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa, koji je pobedio Ilju Ivašku iz Belorusije sa 6:3, 7:6 (8), 6:7 (4), 6:2.

Nik Kirjos se izborio za poslednje mesto u drugom kolu. U meču koji je počeo oko ponoći po lokalnom vremenu Australijanac je savladao Amerikanca Stiva Džonsona sa 6:3, 7:6 (1), 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!