Laslo Đere
EPA/Andy Rain
Laslo Đere, Foto: EPA/Andy Rain

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale ATP turnira u Umagu. Drugi reket Srbije uspeo je posle preokreta da, posle 2 časa i 42 minuta, savlada Argentinca Leonarda Majera rezultatom 2:1 (po setovima 6:4, 6:7 (6:8), 6:3).

Samo jedan brejk, napravljen u trećem setu za vođstvo od 2:1, bio je dovoljan Đereu da prvi deo igre završi u svoju korist. Do kraja je sigurno čuvao servis i na kraju trijumfovao sa 6:4.

Mnogo veća neizvesnost vladala je u drugom setu, koji je odlučio taj-brejk. Rivali su sigurno čuvali servis, da bi u taj-brejku Gaučos tri puta oduzeo servis Srbinu, naspram dva brejka koliko je napravio Laslo, što se ispostavilo ključnim da meč ode u treći set.

Tamo je Đere delovao više nego ubedljivo. Do petog gema, nije bilo brejka, a onda je srpski teniser poveo sa 4:2 i u preostala tri poena osvojio dva, što mu je bilo dovoljno da zakaže polufinalni okršaj sa Atilom Balašom.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađar je prethodno bio bolji od Italijana Stefana Travaglije rezultatom 2:1. Balaš trenutno zauzima 207. mesto na ATP listi, a u dosadašnjoj karijeri Đere i Atila nisu se međusobno sastajali.

BONUS VIDEO: 

Žestoke reči Veljka Ražnatovića upućene Petriru Mazerkaju!