Nadal i Federer
AP Martial Trezzini
Nadal i Federer

AP Martial Trezzini

Foto: AP Martial Trezzini

Trenutno prvi teniser sveta morao je da odustane od takmičenja usred Mastersa u Parizu, a zavisno od zdravstvenog stanja i toga kako se bude osećao na treninzima narednih dana će odlučiti da li će igrati na turniru u Londonu.

Ovakav splet okolnosti podelio je javnost i izazvao sumnje u Nadalove namere.

Nadal prelomio - Poznato da li putuje u London!

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 05.11.2019. 12:10 - 05.11.2019. 12:15 Rafael Nadal će definitivno otputovati u London gde će se od 10. do 17. novembra održati završni ATP masters. Rafael Nadal, Foto: AP Kamil Zihnioglu Španski teniser je zbog zdravstvenih problema odustao usred takmičenja na Mastersu u Parizu, a povreda koju je zadobio dovela je u pitanje i učešće u Londonu.

Naime, u slučaju da Nadal nije u stanju da igra i da je od takmičenja odustao pre žreba Novak Đoković bi imao znatno lakši posao u grupi jer bi sigurno izbegao susret sa Rodžerom Federerom, i vrlo izvesno se vratio na prvo mesto na ATP listi.

Sa druge strane, nakon informacije da Nadal ostaje učesnik žreba, Španac i Srbin kao prvi i drugi nosioci, imaju pola-pola šanse da im se putevi ukrste sa Švajcarcem.

Iz pomenutog razloga, u teniskim krugovima se pojavila teorija da Nadal nije spreman za turnir već da samo odugovlači sa povlačenjem kako bi Đokoviću otežao put do povratka na tron.

Pročitajte još:

Preostaje da sačekamo konačnu odluku Španca, ali pomenuta teorija neće biti potvrđena čak i ukoliko Nadal 10. novembra ne izađe na teren.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana

 

Komentari (1)

QQLELE

09.11.2019 16:23

Djokovic ce biti prvi na ATP listi. U svojoj grupi gubi od Federera, i kao drugi ide na Nadala,gde ga dobija u polufinalu , kao i Federera u finalu. I eto ga na prvom mestu