Rodžer Federer
P Photo/Sarah Stier
Rodžer Federer

P Photo/Sarah Stier

Rodžer Federer , Foto: P Photo/Sarah Stier

Treći teniser sveta Rodžer Federer rekao je u Meksiku da naredne sezone verovatno neće igrati nijedan turnir na zemljanoj podlozi osim onog najvećeg. Švajcarac neće propustiti Rolan Garos.

Kako je zašao u pozne igračke godine Rodžer Federer često propušta deo sezone na šljaci. To je podloga koja Švajcarcu najmanje prija i tu leži još jedan razlog što ga ne viđamo često na najprljavijoj podlozi. Švajcarac takođe u poslednjih nekoliko godina ima prolema i sa kolenom pa mu ne prija često menjanje podloge.

 

"2016. sam imao problema sa kolenom i probao sam da igram malo na šljaci pa sam se povukao sa Rolan Garosa. Posle toga posle Vimbldona nisam igrao uopšte. Morao sam da operišem koleno i vratio sam se tek 2017. Osetio sam da to nije godina za šljaku jer sam se brinuo kako će koleno reagovati između betona šljake i trave i različitih kontinenata na kojima se igra", poručio je Federer objasnivši i da je zbog privatnih razloga propustio 2018. godine turnire na šljaci.

"Tada sam rekao isto da nije momenat. Imao sam privatne stvari, moja žena je htela da pravi veliki rođendan, hteo sam da budem sa prijateljima što nisam radio 2017. godine. Ove godine sam se zapitao da li treba da igram. Reako sam svima da iskreno ne mogu da ne igram tri godine uzastopno na šljaci. Probao sam i dobro je bilo", rekao je Federer koji je u Madridu i Rimu stigao do četvrtine finala, dok ga je na Rolan Garosu pobedio Rafael Nadal u polufinalu.

"Sledeće godine ću igrati na Rolan garosu opet, a verovatno ću propustiti turnire pre toga. Ali biću u Parizu i to je sjajno".