Novak Đoković
Instagram/DjokerNole
Novak Đoković

Instagram/DjokerNole

Novak Đoković, Foto: Instagram/DjokerNole

Supružnici su uživaliu vrhovima mistične planine Rtanj, obitavajući u hotelu Ramond, gde ga služe bogatom domaćom kuhinjom.

Šef kuhinje Miloš Ristić otkrio je kako su se Novak i Jelena ophodili prema osoblju i šta najviše vole od specijaliteta: 

"Hotel Ramonda je mali planinski butik hotel koji se nalazi na planini Rtanj. Jedna od naših specifičnosti je i personalizovana usluga gde svakog gosta tretiramo kao VIP ličnost. U skladu sa tim, svi zaposleni hotela su se prema Đokovićima ophodili kao prema drugim gostima, a naravno da je svima nama bila čast i zadovoljstvo da ugostimo najboljeg sportistu i ambasadora naše zemlje u svetu", rekao je Miloš na početku razgovora za Telegraf.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??????????

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Nov 1, 2017 at 10:54pm PDT

Neposrednost i opuštenost najboljeg tenisera sveta je naročito oduševila Miloševe kolege:

"Većina zaposlenih je imala priliku da razgovara sa Novakom i Jelenom. Pored svih titula i osvojenih turnira i nagrada, Novak je neverovatno prirodan i kulturan mladić, što zapravo mnogo govori o njemu kao ličnosti i potvrđuje da zaista zaslužuje mesto koje zauzima na svetskom tronu".

Kako sam ističe, nije imao tremu dok je spremao jela za Đokoviće

"S obzirom na to da sam u ovom poslu više od 15 godina, imao sam priliku da u kulinarskim krugovima saznam nesto više o njegovom načinu ishrane. Bio sam uzbuđen i želeo sam da pripremim upravo ono što on voli, a da to, opet, bude prilagođeno našem podneblju i planini Rtanj".

Zatim je došao do "najsočnijeg" dela - kako se hrane Novak i Jelena:

"Kao i svi uspešni sportisti, porodica Đoković se hrani zdravo i kvalitetno. Trudili smo se da udovoljimo njihovom ukusu, ali i da im približimo specijalitete ovog kraja. Uživali su u našim domaćim proizvodima, kao što su sarma, sarmice od zelja, ajvar, kiseli kupus... ali i ostalim sadržajima hotela, posebno u prirodi, svežem vazduhu i čarima mistične planine Rtanj".

Zna se da Novak ima specifičan režim ishrane i da koristi određene namirnice koje nije lako nabaviti, ali ni to nije bio problem za šefa kuhinje.

"Moderna kuhinja i savremena hotelska ponuda se baziraju na zadovoljenju najzahtevnijih potreba i nijednog trenutka nismo strahovali da nećemo moći da odgovorimo Novakovim zahtevima. Iako se nalazimo u Istočnoj Srbiji, nabavka ne zaostaje za hotelima u velikim turističkim centrima, ali i mi kao hotel, za razliku od većine drugih, sarađujemo sa poljoprivrednom zadrugom osnovanom upravo iz razloga snabdevanja našeg hotela. Na taj način, svim našim gostima su na raspolaganju zdrave, sveže i organske namirnice. Kulinarstvo je profesija koja zahteva kreativnost i inovativnost, a ja se trudim da pratim svetske trendove, ali i da ih povežem sa tradicionalnim specijalitetima ovog kraja".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Have a healthy and #eqvitastic day ??? @eqvita

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Nov 25, 2016 at 5:59am PST

Milošu je bila velika čast da kuva za Novaka.

"Novak Đoković je svakako naš najuspešniji sportista i najpoznatija ličnost koja predstavlja našu zemlju u svetu. Bila mi je velika čast i privilegija da kuvam upravo za njega u našem novootvorenom hotelu. U ovom poslu, često se susrećem sa poznatim ličnostima iz zemlje i inostranstva koji posećuju vrhunske hotele, u kojima sam radio, što je svakako i hotel Ramonda".

Uticaj i medijska pažnja koju Novak i Jelena zavređuju, prema Ristićevim rečima, uticaće značajno na porast turista na Rtnju.

"Sigurno je da će poseta Novaka Đokovica zaintrigirati određeni broj ljudi da poseti naš hotel i osvoji vrh Rtnja - Šiljak. Cilj nam je da razvijemo novu turističku destinaciju i promovišemo ovaj deo Istočne Srbije i još neotkrivenu mističnu planinu Rtanj. Raduje nas što je i sam Novak najavio ponovni dolazak, što govori o tome da je nakon uspešnog turnira i još jedne osvojene titule zaista uživao sa svojom suprugom, napunio se pozitivnom energijom i pripremio za nove pobede. Čini mi se da o Rtnju više znaju strani gosti, dok ga domaći gosti tek otkrivaju. I na kraju, ponosni smo na rečenice koje je Novak lično upisao u našu knjigu utisaka: 'Veoma smo zahvalni na izvrsnoj gostoljubivosti, ljubaznosti i trudu svih ljudi u hotelu da nam omoguće što prijatniji i lepši boravak. Uživali smo i vrlo rado ćemo se vratiti u skorijoj budućnosti'. Rtanj je moćan i tajanstven i definitivno poziva i doziva ljude ka njemu", zaključio je Miloš za Telegraf.