Polufinale
twitter/rolandgarros
Polufinale

twitter/rolandgarros

Polufinale, Foto: twitter/rolandgarros

Ako nas posluži vreme, gledaćemo izvanredne mečeve, očekuje nas 39. duel izmešu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, odnosno Novak Đoković i Dominik Tim u drugom polufinalnom paru!

Za vas smo izdvojili naprednu statistiku svih mečeva što su ova četvorica tenisera odigrali, pa dalje u tekstu možete da pročitate ko ulazi u samu završnicu spremniji, sa više odigranih poena, izgubljenih gemova itd... 

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković proverava sudijsku odluku

Twitter, Screenshot

 

Ono što može da obraduje sve navijače Novaka Đokovića je činjenica da je svetski broj jedan proveo najmanje vremena na terenu, sveukupno 8:55 sata. Od toga je 2:09 sata na terenu proveo protiv Zvereva u četvrtfinalu, a prosek po meču bi mu bio 1:47. Prati ga Švajcarac sa 10:45, odnosno po proseku svih mečeva 2:09, pa Nadal sa 10:59 sati, odnosno 2:11 po meču i Tim na poslednjem mestu sa 11:12 sati i 2:14 po meču.

Ipak, mora se spomenuti da su Novak i Dominik svoje mečeve u četvrtfinalu trebali da odigraju u sredu, ali zbog kiše njihovi mečevi su odloženi za četvrtak.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jun 6, 2019 at 3:10pm PDT

 

Đoković je odigrao i najmanje gemova na turniru, svega 131, 2 manje u odnosu na Španca koji ima nešto bolji procenat uspešnosti po setovima, ali to zbog činjenice da Novak nije izgubio nijedan set,  8:31 odigranih gemova po setu za Nadala u odnosu na Đokovićevih 9:83. Dominik je odigrao najviše gemova čak 177 sa 9.83 odigranih gemova u setu dok je Rodžer odigrao manje od Austrijanca 158 gemova, ali više gemova u setu 9:88.

Nadal je izgubio najmanje gemova, svega 39, jedan manje od Đokovića koji ima 2.67 izgubljenih gemova po setu, u odnosu na Rafu koji ima 2.44.

Tim je izgubio najviše gemova 69 ali isto kao u slučaju sa odigranim gemovima, bolji je od Federera (63) u izgubljenim gemovima po setovima sa 3.83 u odnosu na Švajcarca sa 3.94. Novak i Rafa nisu odigrali nijedan taj-brejk, Federer je odigrao 3 a Tim 2 taj-brejka.

Statistika

reddit/u/nampt

Statistika, Foto: reddit/u/nampt

Najviše prilika da uzme brejk je imao Federer, 55 šansi je imao da uzme protivniku servis, jedan manje od Nadala, Tim je imao jednu priliku više od Đokovića 49 brejk šansi. Najviše ih osvojio Španac, 31 put je oduzeo servis protivniku, Novak 28, Tim i Federer 25 odnosno 20. To znači da Švajcarac ima najgori procenat ostvarenih brejk prilika. Protiv Vavrinke je iskoristio svega 2 brejk šanse od 18.

Sa druge strane Novak je izgubio samo 3 svoja servisa, Federer 4, Nadal 5, a Tim 8.

statistika

reddit/u/nampt

statistika, Foto: reddit/u/nampt

PREPORUČUJEMO JOŠ:

Nejmar, nasilje

Youtube/FAMZ

I jedna zanimljivost za kraj je, da četri aktivna igrača sa najboljim procentima na šljaci su u polufinalu Otvorenog francuskog prvenstva, od toga je samo jedan rođen '90-ih.

Nadal (91.75%)

Đokovic (79.93%)

Federer (76.37%)

Tim (74.7%)