Rodžer Federer
reddit/u/ExoticSignature
Rodžer Federer

AP Photo/Tim Ireland

Rodžer Federer, Foto: AP Photo/Tim Ireland

* Rodžer danas puni 38 godina

* 1998. godine je postao profesionalac

* Osvojio je 20 Grend slem titula

Jedan od najvećih tenisera sveta i čovek koji je lice ovog sporta, Rodžer Federer, danas slavi svoj 38. rođendan!

Ovaj Švajcarac je dosta učinio za "beli sport", pa ne čudi da gde god da ode da je favorit publike, a to je sve zaslužio svojim radom!

Njegovi počeci nisu bili laki, jedna veoma nesrećna tragedija je oblikovala njegovu karijeru već na samom startu.

Kao što je Novak imao Jelenu Genčić, Nadal svog ujaka Tonija, tako je Federer imao Pitera Kartera za koga neki ljubitelji tenisa nisu čuli.

Nedelju dana posle Federerovog 21. rođendana (8.avgust) i Karterovog koji bi napunio 37. godina (9. avgust), Piter je sa svojom suprugom Silvijom krenuo na safari po Nacionalnom parku u Johanesburgu. Tada se dogodila stravična nesreća kada je vozač skrenuo sa puta, pošto je morao da skrene da bi izbegao sudar sa kombijem. Vozač i Piter su poginuli na licu mesta jer je njihovo vozilo proletelo kroz ogradu mesta i upalo u reku.

Sa svojim najdražim momcima uživa u predivnom danu, trudnoj Ani je baš to bilo potrebno! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 06.08.2019. 17:18 Izgleda srećno! Ana Ivanović, Foto: Printskrin: Instagram/anaivanovi * Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger su četiri godine u braku * Imaju sina Luku * Pre nekoliko dana Švajnštajger je proslavio rođendan Bivša srpska teniserka, Ana Ivanović, se na najbolji način odmara u prelepoj botaničkoj bašti.

Već naredne godine osvojio je svoj prvi veliki trofej, trijumfovao je 2003. na Vimbldonu, protiv Australijanca Filipusisa koji je bio nekada 8. teniser sveta.

Tada je krenula i njegova dominacija na Grend slem turnirima, vezao je pet osvojenih turnira u Londonu, da bi Nadal prekinuo njegovu dominaciju 2008., petogodišnju dominaciju je imao i na turniru u Americi, US Openu! Osvojio je Rolan Garos 2009. godine jedini trofej koji mu je tada falio.

Sasvim sigurno je da bi Švajcarac bio neprikosnoven da se nisu pojavili Nadal i Đoković koji su ga sprečili više puta da poveća brojku od 20 titula na Grend slemovima.

Dosta muke, ali ipak siguran Nadal! Obezbedio plasman u treće kolo

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 23:31 U prepoznatljivoj formi je Španac. Rafael Nadal, Foto: EPA - EFE, Facundo Arrizabalaga Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u treće kolo turnira u Montrealu, pošto je u dva seta savladao Britanca Danijela Evansa - 7:6 (6), 6:4.

Isto tako može se reći da je upravo Rodžer zaslužan za izazov koji je postavio njevom najvećim rivalima, zato ne čudi da živimo u zlatnoj eri tenisa, kada "velika trojka" ode u penziju, tenis više neće biti isti. 

A najveće šanse da ode prvi je današnji slavljenik koji iako je u godinama i dalje drži teniske lekcije mlađim igračima koji su ga gledali na televizoru.

Takav je bio i Rus Hačanov, kome je teže da igra protiv Rodžera nego Novaka i Rafa:

"Teško je izdvojiti neke posebne trenutke kada igrate protiv 'velike trojke'. Oni igraju spektakularan tenis, ali nisu nepobedivi. Za primer, lakše je igrati protiv Đokovića i Nadala zato što igraju skoro uvek isto u odbrani i ako lako odustaneš, onda oni ne praštaju", rekao je Hačanov, a prenosi "tennisworldusa".

Rodžer Federer

reddit/u/ExoticSignature

Rodžer Federer, Foto: reddit/u/ExoticSignature

"Mislim da je Federer najjači teniser na svetu, bez obzira na kojoj je poziciji na ATP listi. Rodžer je kao sjajni muzičar koji kada drži reket, kao da svira muziku. Neverovatno je da je dobar toliko dugo vremena, čak i protiv najboljih igrača. Takvi igrači su retki u sportu i zadovoljstvo je igrati protiv njih", rekao je Karen.

Ali kao i svakom muzičaru i Federeru se dešavalo da mu tokom karijere pukne žica na instrumentu, tako je bilo na ovogodišnjem Vimbldonu ali i na još nekim mečevima protiv Novaka.

Marej nije mogao da veruje! Partner nije mogao da čeka, NAPRAVIO ISPALU GODINE, sudija odmah reagovao (VIDEO)

AUTOR: Kurir/S.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 17:48 Kakav car! Felisijano Lopez, Foto: Profimedia Jedan od najiskusnijih aktivnih tenisera Felisijano Lopez napravio je neviđenu glupost na meču dublova na Rodžers kupu. Hvatanje reketom loptice koja ide van terena u aut nije neuobičajena pojava u amaterskom tenisu, ali je teško zamisliti da to može da se desi profesionalcu.

Nama preostaje da uživamo u njegovoj "svirci" dok još uvek traje, jer će biti čudno gledati Đokovića u finalima bez Federera, nedostajaće nam i dueli "Fedal", kada dođe taj dan za penziju tenis će izgubiti mnogo, mi nećemo biti tužni što se završilo, već ćemo biti srećni što se desilo!

Srećan rođendan Rodžere Federeru! Hvala ti na legendarnim mečevima i trenucima koji su pravile istoriju ovog sporta!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića