Psihički slomio Francuza, koji je iz nemoći divljao na terenu i bacao reket!

Alo.rs/ M.D. | sport 2019-11-21 13:25:41 2019-11-21 13:25:41

Srbija vodi 2:0 protiv Francuske!

AP Photo/Bernat Armangue

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković pobedio je Pera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3), a Srbija je ovom pobedom stigla do sigurnog trijumfa od 2:0 nad Francuskom, pa dubl neće uticati na konačan rezultat! Srbija je kao prva u grupi A prošla u narednu fazu!

Ova pobeda Novaka je veoma važna zato što će Srbija izbeći Španiju sve do finala Dejvis kupa! Per je prikazao veoma dobru igru, ali ga je Đoković psihički slomio krajem prvog seta, zbog čega je Francuz iz besa bacio reket. U drugom setu nije mogao da se sastavi kada mu je Novak opet oduzeo servis, zbog čega je dobio i zvižduke od publike!

Ovim trijumfom Đoković je izbacio Francusku sa Dejvis kupa! Sledi dubl meč Tipsarević/Troicki – Erber/Mau

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJ MEČA!

6:3 TRI BREJK LOPTE ZA NOVAKA! POBEDA SRBIJE!

5:3 - Ne može Ben da odgovori na visoku igru Novaka 30:0! Pokušao je da napadne Francuz Đokovića, ali mu je ovaj sve vraćao, kao da je zid! Novi gem za Novaka bez izubljenog poena! 

4:3 - Sjajan poen Bena, Novak je sve njegove udarce vraćao, ali nije mogao i volej! AS broj šest za Pjera! Nova dupla greška za 40:30! Ispravlja se narednim servisom i osvaja novi gem!  

4:2 - Zahuktao se Đoković, još jedan lak servis gem! 40:15!

3:2 - Dobar servis Bena za prvi poen na njegovom servius! Ne može da se obuzda Francuz, potrešen je izgubljenim servisom, ovo sluti na kraj! Dupla servis greška Pjera, 30:30! Dva dobra servisa Pjera, smanjuje rezultat! 40:30!

3:1 - Laka potvrda brejka! Francuz je uništen, publika mu zviždi! 40:0

2:1 - Prednost Novaka 0:30! Sjajan servis Bena pa smeč koji smanjuje rezultat! Još jedan dobar servis Francuza! BREJK ŠANSA ZA NOVAKA! Fenemonalan servis Bena, Novak nije mogao da riternuje, "đus"! Nova brejk lopta posle duže razmene koja je krenula od fenomenalnog riterna Đokovića! LOMI FRANCUZ REKET, ODUZEO MU SERVIS SRBIN! 40:A!

1:1 - Duža razmena koju Novak dobija tako što pogađa liniju! Odličan poen Bena koji je iskoristio nedovoljno dobar slajs Đokovića! Sjajni Novak pogađa liniju, Ben ne veruje pa traži još jedan čelendž! Kakav ritern Bena, ali Novak u sledećem poenu overava svoj prvi gem u drugom setu! 40:30

0:1 - Mali aut Đokovića, 15:15! Novak osvaja još jedan poen, ali Pjer anulira prednost odličnim servisom! Sjajan riter Đokovića, Pjer je pokušao da stigne lopticu koja je bila brža, "đus"! A:40