Novak Đoković
EPA-EFE/YOAN VALAT
Novak Đoković

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Svetski broj jedan, Novak Đoković se nalazi u Beogradu gde je odradio trening u svom rodnom gradu, a za novinare je objavio da mu porazi ne padaju teško kao ranije u karijeri.

Novak je takmičenje na Rolan Garosu završio porazom od Austrijanca, Dominik Tima, a taj meč je trajao nekoliko dana i često je prekidan zbog jakog vetra i kiše!

“Jedan dan mi je bio potreban... Zapravo, jedna noć da pređem preko toga... Ranije je bilo bolnije i intezivnije, sve to, emocije, razočaranje, bol, tuga... To je i dalje prisutno u trenutku kada se izgubi meč, ali se mnogo bolje oporavljam sada nego ranije“, rekao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković, trening u Beogradu

Alo/Dejan Boškov

Svestan je i sam da “život ide dalje“, pa se ne trudi da ga to previše tangira.

“Otac sam dvoje dece i kada se vratim kući ne smem sebi da dozvolim da provodim vreme u mislima o tenisu i nečemu što se dogodilo. Moram da nastavim dalje i oni mi mnogo pomažu u tome. Roditeljski život mi dozvoljava da prebolim poraze mnogo brže“, naveo je Đoković.

On se osvrnuo na uslove na Otvorenom prvenstvu Francuske:

“Igrao sam dobro, nisam izgubio set do polufinala... I onda se to polufinale igralo dva dana, sa mnogo prekida. I ti uslovi... Jak vetar, vrlo nezgodno je bilo, to ume da izbaci iz ritma. Odlučili su poen ili dva. Ceo meč sam bio blizu da preokrenem... Ali, idemo dalje. Zdrav sam, osećam se motivisano i inspirisano da i dalje igram na vrhunskom nivou“, istakao je Đoković.