Navijačica Federera
printscreen
Novak Đoković

AP/Joe Toth

Novak Đoković, Foto: AP/Joe Toth

* Legendarno finale je trajalo skoro pet sati

* Rodžer Federer je imao dve lopte

* Navijačica ga je propisno izbaksuzirala

Od epskog finala Vimbldona prošlo je više od dve nedelje, a i dalje ne prolazi prašina za legenedarnim mečom između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Novak Đoković je nakon nezapamćene borbe koja je trajala skoro 5 sati, pobedio osmostrukog šampiona Vimbldona sa 3:2 u setovima.

 

Zauvek će ostati upamćen trenutak kada je Rodžer Federer imao priliku da osvoji deveti trofej, imao je dve meč lopte jer je uspeo da otme servis Đokoviću, pošto se igralo na dve razlike u odlučujućem setu, Federer je morao da potvrdi brejk. U 16. gemu imao je prednost od 40:15 na svoj servis, publika je podivljala od ekstaze, digla se na noge i krenulo je prerano slavlje, svi su videli Švajcarca kao pobednika posle velike drame. Jedino je Mirka bila nervozna jer je znala šta može da se desi, i njena intuicija je bila tačna! 

Najviše pažnje kamermana je bila usmerena na jednu navijačicu koja je pokazivala kažiprstom, samo jedan poen, njen osmeh i radost nisu dugo trajali.

Ostatak priče znate sami, ukoliko ste se tek probodili iz kome ostatak teksta je za vas. Đoković je uspeo da se povrati kada je bilo najbitnije, a neverovatan je podatak da je Rodžer odigrao odlučujući poen isto kao kada je imao meč loptu protiv Endi Mareja na Vimbldonu 2012. godine.

Vimbldon je uveo novo pravilo da se na rezultatu 12:12 igra odlučujući taj-brejk, Novak je staloženo odigrao najbitnije poene i potvrdio zašto je najbolji teniser posle 4 sata i 57 minuta igre, što je najduže Vimbldonsko finale!

Trka za najuspešnijeg tenisera ikada je postala nikad interesantnija, Đoković (16) se približio Nadalu (18) i Federeru (20) pri samoj završnici trke, a kako izgleda, noge ga najbolje služe u ovom trenutku pa će sa najboljim "vremenom"  zatvoriti ovu debatu!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Boba Živojinović jeo sendvič u polufinalu Australijan Opena!