Rodžer Federer
Ettore Ferrari/ANSA via AP
Rodžer Federer

Ettore Ferrari/ANSA via AP

Rodžer Federer, Foto: Ettore Ferrari/ANSA via AP

Nakon što je poražen u Madridu, Rodžer Feder je odlučio da se posle tri godine vrati na Masters u Rimu gde će odigrati prvi meč 15. maja!

PROČITAJTE JOŠ:

PREDSTAVLJEN KAO KRIVAC! Đoković razočaran zbog izrečenog nepoštovanja, mediji iskrivili sliku!

TO JE SASVIM NORMALNO! Hrvat proslavljao pobedu svog tima, a onda ga je klupski saigrač žestoko spustio! (FOTO)

ŠTA RADI OVAJ DEČKO?! Šokantan početak meča u Rimu! Evo kako je Kirjos iznenadio Medvedeva! Teniski svet priča samo o ovom potezu! (VIDEO)

Prvi protivnik Federeru će biti Žoao Sousa, Portugalac koji je pobedio Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:7 (3), 7:6 (4). 

Švajcarac je u Rim došao posle četvrtfinala na Mastersu u Madridu gde je izgubio od Dominika Tima, koji je potom izgubio od Đokovića.

Zanimljivo je da nikad nije slavio u Rimu na ovom turniru, pošto je igrao četri puta u finalu, a poslednji put ga je savladao Novak Đoković  2015.

"Volim ovaj grad, veoma me čini srećnim. Oduvek sam uživao da igram u Italiji. Ovo je zemlja u kojoj sam kao junior možda i najviše igrao. Dolazak na juniorske turnire posle takmičenja u Švajcarskoj je bila najnormalnija stvar. Ovde postoje veoma jaki turniri za ovu kategoriju. Tako da volim da boravim ovde, naročito u Rimu", zaključio je Federer.

Nakon što je objavio da će igrati u Rimu, organizatori turnira su duplirali cenu karata za sredu, a Švajcarac je tu odluku kritikovao!

"Čuo sam da neki navijači nisu srećni zbog toga. Cela situacija je veoma razočaravajuća. Italijanska federacija je to 'upakovala' na način da nagrađuje navijače koji su ranije kupili karte, što je dosta čudno", istakao je Federer i dodao:

"Nadam se da to neće uticati na činjenicu da sam veoma srećan što sam ovde. Nadam se da će biti dosta publike i da će biti dobra atmosfera. Volim da igram ovde, baš sam jako motivisan da odigram dobro. Moje uzbuđenje ne može biti jače".