Novak Đoković
Riccardo Antimiani/ANSA via AP
Novak Đoković

Riccardo Antimiani/ANSA via AP

Novak Đoković, Foto: Riccardo Antimiani/ANSA via AP

Već na prvoj konferenciji za novinare, Đoković je bio suočen sa pitanjima o političkoj sceni i budućnosti ATP-a.

PROČITAJTE JOŠ:

TO JE SASVIM NORMALNO! Hrvat proslavljao pobedu svog tima, a onda ga je klupski saigrač žestoko spustio! (FOTO)

KRAJ ZA SRBINA U RIMU Basilašvili izbacio Đerea i čeka Nadala

"MI USTAŠE, ONI ČETNICI!" ABA liga pred gašenjem, kad izgubiš 60 razlike ne možeš da tražiš opravdanja!

 

Svetski broj jedan na početku konferencije je pričao o uspehu iz Madrida i njegovim očekivanjima u Rimu i Rolan Garosu! 

"Pobeda u Madridu mi je donela dosta samopouzdanja, pogotovo jer je Rolan Garos 'iza ćoška'. Posle pobede na Australijan openu mučio sam se da dođem na najviši nivo. Pobeda protiv Tima u polufinalu mi je dala dosta energije, a u finalu sam odigrao dosta dobro. U Rim dolazim sa dosta samopouzdanja. Na Rolan Garosu želim da budem najbolji. Znate, to je Slem na kojem imate najmanje vremena za pripremu, za razliku od Australijan opena, gde za tako nešto postoji nekoliko nedelja. Želim da u dobrom raspoloženju odem u Pariz", istakao je Đoković.

Novinar Njujork Tajmsa, Ben Rotenberg, tražio je od Đokovića da čuje ko će preuzeti funkciju predsednika ATP-a, pošto je Džastin Gimbelstob podneo ostavku zbog skandala u Americi. 

"Moje mišljenje je da su mediji prezentovali celokupnu priču na nepošten način i to ne samo prema meni i Savetu. Da, ja sam predsednik (Saveta), to je tačno, ali postoji još deset igrača koji su njega deo. Većina odlučuje, a ja sam samo jedan od desetorice. Naravno, ponosan sam da sam glavni, ali morate da razumete da ne mogu ja da donesem odluku u ime svih. Sada će doći do glasanja u kojem imamo šest kandidata", dodao je Novak.

Glasanje za novog predstavnika igrača za Ameriku u ATP je danas u rimu.