Olga Danilović
AP/AndyBrownbill
Olga Danilović

AP/AndyBrownbill

Olga Danilović, Foto: AP/AndyBrownbill

Kanada vodi 2:0 protiv Srbije u Kraljevu i na korak je od pobede i plasmana u kvalifikacije za Svetsku grupu. I Olga Danilović i Nina Stojanović su doživele poraze prvog dana meča koji se igra u Kraljevu. Sve će biti odlučeno u subotu 17. aprila kada su na programu preostala dva singla i meč dublova, a Kanadi nedostaje još samo jedna pobeda. Kanađanke su povele tako što je Lejla Fernandes pobedila Olgu Danilović u tri seta, 7:5, 4:6, 6:4, da bi onda Nina Stojanović izgubila od Rebeke Marino, 6:4, 7:6 (6). Meč se igra bez prisustva publike, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera usled pandemije koronavirusa.

Posle poraza Olga je bila izuzetno emotivna, u suzama je pokazala koliko joj je poraz teško pao. 

- Mislim da sam odigrala odličan meč bez obzira na krajnji rezultat. Servis me nije služio dobro… U trećem setu presudilo je par linija na riternu. Dve-tri lopte, sreća na njenoj strani…

Veliki broj grešaka svakako da je Olgu koštao preokreta u trećem setu.

- Generalno sam zadovoljna, čak i ovim mečom. Mnogo mi žao što nisam dobila danas - rekla je Olga brišući suze i dodala: - Pokušaću da se spremim za sutra, naravno ako budem igrala. Nije uobičajeno za mene da igram u ovakvim uslovima, ali šta je tu je.

Sa druge strane, Kanađanka je bila zadovoljna.

- Nije bilo jednostavno, ali uspela sam. Imala sam jaku podršku sa klupe. Znam Olgu, dobra je igračica, ofanzivna je. Očekivala sam dobre poene, na kraju, imala sam snage da završim meč. Uživala sam, to su mečevi koje želim da igram, drago mi je da se borim u dresu Kanade. Važno je da sam pobedila - rekla je Fernandesova.