IMAO SAM SAMO TENIS! Očekivali su da će napasti Novaka, ali on ne može da izađe iz rupe!

Teški dani za Dominika Tima... On nikako ne može da se fokusira na tenis

Dominik Tim Novak Đoković
Dominik Tim Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

- Petnaest godina sam proveo jureći cilj bez da gledam levo ili desno. Kao što sam rekao, dostigao sam ga, ali pod čudnim okolnostima, mada mi to sad nije važno. Na neki način, neke stvari sam zapostavio - svoj privatni život, borbu sa drugim stvarima, proširenje svojih vidika. Morate da hranite nečim svoj mozak. Imao sam samo tenis. Želim da se to promeni - rekao je Tim.

Pandemija je ostavila veliki trag na njega.

- Pandemija je bila dodatna stvar u svemu tome. Da sam US open osvojio u normalnim uslovima, sve bi išlo drugačije, ali verovatno bih se isto osećao kao i sada. Kad ceo život provedete u jurnjavi za jednim ciljem, date sve za to i onda uspete da ostvarite, onda vam stvari ne deluju kao pre toga. Problem sa tenisom je što sve ide u tom brzom ritmu, nedelju za nedeljom.

Tim tvrdi da mu je jako teško.

- Koronavirus nam je oduzeo mnoge stvari, počevši od putovanja, slobodnog kretanja. Ostale su loše stvari. Teško je iz nedelje u nedelju igrati u ovakvim okolnostima. Ima momaka koji sve to mogu da ostave po strani, za neke je život u mehuru čak i neka prednost, kao za Evansa ili Bublika. Oni imaju problem da se pod normalnim okolnostima fokusiraju na sport. Za njih je to super, misle samo na tenis, ne postoji ništa drugo - zaključio je Tim.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi