Janko Tipsarević
EPA/Tannen Mauri
Janko Tipsarević

EPA/Tannen Mauri

Janko Tipsarević, Foto: EPA/Tannen Mauri

Problematičan period prelaska iz juniora u seniore se odrazio na Janka. Nije uspeo da se odmah prilagodi, pogotovu u pristupu igri:

"Bio sam kukavica! Nisam 100 odsto bio posvećen onome što radim. Nisam bio navikao da dobijam po du**tu tako često. Glumio sam šmekera, kao da mi nije stalo, a zapravo sam bio kukavica", izjavio je nekad osmi teniser sveta.

Na njegov dalji put je vrlo važan bio meč Rafaela Nadala, kada mu je "kliknulo" u glavi.

"Bilo je to 2008, dok sam u Melburnu gledao polufinale Australijan opena između Nadala i Conge. Conga je bio autsajder, ali je razbijao Nadala. A onda je Rafa pogodio jedan forhend, digao pesnicu visoko, okrenuo se ka svom boksu i uzviknuo čuveno: 'Vamos'! Uprkos tome, lako je izgubio i taj set i ceo meč", rekao je Tipsarević.

Došlo je do promene u glavi:

"Ako velikog Nadala nije sramota da pred 15.000 gledalaca na tribinama i milionima kraj tv ekrana da gine protiv autsajdera, pa šta onda ja glumim. Pomislio sam o sebi: 'Koji si ti indijanac?!"

Zaključio je u čemu je razlika između Novaka, Rafe i ostalih igrača.

"Razlika između najboljih, poput Noleta i Nadala i nas ostalih je u tome što su oni sa 12 godina razmišljali kao ja sa 26", zaključio je Janko Tipsarević.