PODRŠKA ZA SRBINA STIŽE IZ AUSTRALIJE Novak je jedan izuzetan sportista, samo je hteo da pomogne!

Kreg Tajli, direktor Tenis Australija, još jednom je stao u odbranu devetostrukog šampiona Australijan opena, Novaka Đokovića.

Novak Đoković - Danil Medvedev
Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Tajli je gostujući u emisiji " 3AW Sportsday" otkrio kako je došlo do toga da javnost sazna za konverzaciju između njega i Đokovića.

Sve se dešavalo po dolasku u Australiju, kada je Novak bio u karantinu u Adelejdu, a većina tenisera po hotelima u Melburnu, kada mnogi od njih nisu mogli ni da treniraju.

"On ponekad kaže nešto što ljudima deluje odbojno. Ono što se dešavalo je da mi je poslao poruku preko WhatsApp kada je bio u Adelejdu u karantinu. Imao je masu sugestija u pokušaju da pomogne igračima, njih 72, koji su bili izolovani u karantinu. Jednoj polovini je bilo dozvoljeno da treniraju, drugoj nije", kaže Tajli.

Direktor turnira u Melburnu ističe da je potom došlo do nekontrolisane reakcije.

Može li Novak da prestigne Nadala i Federera?

Ukupan broj glasova: 96

  • Naravno da može: 99% (95)
  • Teško protiv Španca i Švajcarca: 1% (1)

"Desilo se da je neko iz ATP ili možda njegovog tima pustio tu prepisku i tada je izgledalo da je poslao listu zahteva, što je svakako bilo nekorektno reći, jer smo mi ustvari imali otvoren dijalog", dodao je Tajli.

Novak je po osvajanju pehara rekao kako je je "i on ljudsko biće, da ima emocije i može da bude povređen", ali je dodao i da je godinama unazad stekao "debelu kožu" usled učestalih kritika.

"Iza kulisa, moji razgovori sa njim su uvek bili veoma dobri. Moram da priznam da sam ga ove godine zatekao u najboljem izdanju iako je bilo stresno vreme, a pritom je dobijao mnogo udaraca sa svih strana od raznih ljudi. On na mnoge načine pokušava da pomogne, ali ponekad možda nema tajming kada je to potrebno da uradi. Iznad svega, on je jedan izuzetan sportista", zaključio je Tajli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti