Novak Đoković
AP/Darko Vojinović
Novak Đoković

AP/Darko Vojinović

Novak Đoković, Foto: AP/Darko Vojinović

Nema više nikakve dileme, Novak Đoković će sledeće godine, ako se Olimpijske igre održe, napasti zlatnu medalju, jedini ultimativni trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri. Đoković bi trebalo uskoro da se vrati na teren i da konačno odigra prve zvanične mečeve posle duge pauze, što će se dogoditi u Njujorku, gde će biti održani masters u Sinsinatiju i US Open, a pre nego što počnu ti turniri Srbin je pričao o onome što ga očekuje naredne godine - o Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vodeći na ATP listi je za sajt ITF-a pričao o nadmetanjima naredne sezone i nije skrivao da mu je glavni cilj olimpijsko zlato u glavnom gradu Japana. Novaku će Igre u Tokiju, koje bi trebalo da počnu 23. jula 2021. godine, biti četvrto olimpijsko takmičenje.

- To mi je i dalje veliki san. Ne želim da zvučim nezahvalno i da omalovažim što sam osvojio bronzu, jer je i to svakako bio veliki uspeh. U Londonu sam stigao do polufinala, ali sam izgubio u meču za treće mesto. Uvek nalazim dodatnu motivaciju da igram najbolje kad predstavljam svoju zemlju, posebno na Olimpijskim igrama. Svi znamo da je to istorijski najveći sportski događaj - rekao je Đoković.

Pre četiri godine u Rio de Žaneiru je bio prvi nosilac, ali je izgubio već na startu od Huana Martina del Potra, u meču u kom je bilo i suza. Ipak, Novak kaže da mu se dopada taj olimpijski duh i posebno boravak u olimpijskom selu sa ostalim sportistima.

- Čast je to što ste okruženi najboljim sportistima iz svih sportova i da ih gledate kako se takmiče na najvećem sportskom događaju. To je zaista privilegija. Nadam se da ću dobiti dodatnu snagu sledeći put i da ću biti u dobroj formi i imati priliku da se borim za medalju - zaključio je Đoković za sajt ITF.

PROČITAJTE JOŠ: